NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Metabo stelt nieuwigheden voor tijdens roadshows

Metabo stelt nieuwigheden voor tijdens roadshows

Na de Metabo roadshow op 5 september gaat de 2e roadshow op 11 september door. Op de grootschalige evenementen ontdekten ruim 400 dealers en hun medewerkers in primeur de nieuwe producten en diensten van de producent van elektrische gereedschappen.

CAS in de spotlight

Naast nieuwe producten en diensten ging er heel wat aandacht naar CAS. CAS staat voor Cordless Alliance System en is een gemeenschappelijk accu-systeem dat nu al door twaalf producenten van elektrisch gereedschap ondersteund wordt. Het is uniek in de branche en het betekent een revolutie voor de gebruiker. Deze kan voortaan snoerloos werken en met één accu-systeem toch machines van verschillende producenten naast elkaar gebruiken. CAS maakt gebruik van de accu-technologie van Metabo omdat deze speler de afgelopen jaren met enkele belangrijke innovaties een leiderschapspositie veroverde. De nieuwste generatie van de Metabo LiHD-accu-packs levert in de 18 Volt-uitvoering met tien accu-cellen een vermogen van max. 1.600 Watt bij een capaciteit van 8.0 Ah. De gebruiker stond centraal bij de oprichting van CAS. “Wij spreken intensief met de gebruikers over hun eisen en wensen. In veel van deze gesprekken staat één wens helemaal bovenaan: de flexibiliteit om met slechts één accu-systeem en de machines van verschillende producenten te kunnen werken. Dankzij CAS kunnen gebruikers vandaag, net als bij kabelmachines, machines van verschillende producenten combineren.”

Nieuwe servicepakketten

Metabo biedt voortaan serviceoplossingen op maat aan. Bij de Metabo Smart Service worden reparaties aan vaste en scherpe prijzen uitgevoerd. Gemiddeld verlaat 95% van de machines het Service-Center nog dezelfde avond. Na een reparatie krijg je 6 maanden extra garantie op de complete machine. Van deze service geniet je drie jaar lang gratis als je het product binnen de vier weken na aankoop registreert. Het Metabo Full Service pakket gaat een stap verder en biedt volledige bescherming tegen vooraf berekende servicebedragen. “Alle reparatiekosten binnen een periode van drie jaar zijn daarmee volledig gedekt, zelfs reparaties als gevolg van slijtage“, zegt het hoofd van de klantenservice Steinhilber. Defecte Full-Service-machines worden met voorrang behandeld. Tot slot is er nog de mogelijkheid om een individuele service op maat af te sluiten. Deze bevat alle diensten uit het Full Service pakket met daarbovenop persoonlijk advies en ondersteuning. “Het is vooral geschikt voor klanten met grote machineparken, die regelmatig onderhouden en weer snel bedrijfsklaar moeten zijn.”

Productnieuws

Ultra compact doorslijpsysteem

Metabo lanceert een nieuw en bijzonder gebruiksvriendelijk doorslijpsysteem. Het is licht, zeer veilig en het zorgt voor een gezonde werkomgeving dankzij efficiënte stofafzuiging. De TEPB 19-180 RT CED is een lichte diamantslijper (slechts 3,5 kg) met sterke doorslijpschijf van 180 mm en stofafzuigkap. Met zijn vermogen van 1.900 watt slijpt hij moeiteloos tot 55 mm diepe sneden in mineraal bouwmateriaal. De TE 24-230 MVT CED is met zijn 2.400 watt sterke motor nog krachtiger en kan met zijn schijfdiameter van 230 mm tot 60 mm diepe snedes maken. De laatste in het rijtje is de W 12-25 HD Set CED Plus met afzuigkap. Met een schuivende snede en invalfunctie voert de compacte, 1.250 watt sterke slijper betrouwbaar tot 27 millimeter diepe snedes uit.

Nieuwe compacte 12 V-klasse

De nieuwe generatie machines wordt geleverd met het kleinste en lichtste 12 Volt accu-pack op de markt, maar laat dat je niet doen twijfelen aan hun power. “Dankzij de verbeterde cel-technologie en (optionele) brushless-motoren zijn de machines aanzienlijk krachtiger en robuuster geworden“, zegt productmanager Jens Förster. Het accu-pack zit aan de onderkant van de machine in plaats van in de handgreep. “Daarmee wordt de hantering veel eenvoudiger, want de machines hebben een betere balans en staan altijd stevig op het werkblad. Brushless-motoren zijn duurzaam en krachtig – en hebben maar weinig ruimte nodig. Met hun hoge koppel en het hoge toerental wil dat zeggen dat de gebruiker uiteindelijk langer en sneller met de machines kan werken.“ De nieuwe 12 Volt accu-packs kunnen op alle laders uit de 18- en 36 Volt-serie worden opgeladen.

Nieuwe SDS-max hamers met Brushless-technologie

De nieuwe SDS-max combi- en beitelhamers hebben met hun krachtige Brushless-motoren en geoptimaliseerd slagmechanisme voldoende kracht om zelfs extreme sloopwerkzaamheden aan te kunnen. De dubbele trillingsbescherming en een effectieve stofafzuiging maken het zware werk merkelijk lichter. Een zes meter lang snoer zorgt voor optimale vrijheid op de bouwplaats. Er is ook voor passende toebehoren gezorgd: de nieuwe SDS-max Pro4 Premium-boor is met zijn unieke hardmetalen kop met vier snijvlakken bijzonder robuust en heeft een lange levensduur, zelfs tijdens het boren in gewapend beton.

www.metabo.com

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details