NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
MEG-plaatmateriaal op een bijzondere manier in de kijker
In Tafelzetting #2 interpreteren architect Joris Kerremans en beeldend kunstenaar Stan Auwers de tafels als kamers op schaal.

MEG-plaatmateriaal op een bijzondere manier in de kijker

Architecten vormen de spilfiguur in het ontwerpproces en hebben daardoor een belangrijke rol bij de keuze van decoratief plaatmateriaal. Als producent/distributeur van decoratief plaatmateriaal was het voor het Harelbeeks bedrijf Triplaco dan ook niet meer dan logisch om met hun MEG-gamma (massief laminaat exterieur) van Abet Laminati als exclusieve materiaalsponsor mee te stappen in het project Tafelzetting #2 van architect Joris Kerremans.

In de tentoonstellingsreeks Tafelzetting, een project ondersteund door het Vlaams Architectuurinstituut, nemen jonge ontwerpers uit Vlaanderen en Brussel positie in op het plein voor De Singel, met behulp van een set vitrinetafels en bijhorende attributen. Architect Joris Kerremans onderzoekt er de verscheidenheid van zijn praktijk door het in een reeks identieke kamers te presenteren, in samenwerking met beeldend kunstenaar Stan Auwers.

Doordat de interieurs op schaal visueel en mentaal toegankelijk zijn, is de verhouding met de bezoeker erg direct en fysiek.

Negen kamers

In Tafelzetting #2 interpreteren Joris Kerremans en Stan Auwers de tafels als kamers op schaal. De verhoudingen van het modulaire tentoonstellingsmeubilair bepalen negen identieke ruimtes met een uitgesproken richting, terwijl de openingen in de zijwanden een schaal impliceren. Elke kamer neemt één tafel in beslag. Samen vormen ze een kleinschalig paviljoen op het voorplein van De Singel.
De negen kamers vormen het kader om evenveel projecten uit het portfolio van Kerremans te tonen. Doordat de interieurs op schaal visueel en mentaal toegankelijk zijn, is de verhouding met de bezoeker erg direct en fysiek. De kamers verbeelden de getoonde projecten op verschillende schalen, maar steeds op het niveau van de bezoeker. 

MEG: massief laminaat exterieur van Abet Laminati

MEG, het gamma massief laminaat exterieur van Italiaans HPL-fabrikant Abet Laminati, is een ideaal plaatmateriaal voor architecturale toepassingen. Het combineert een massieve kern met een decoratief oppervlak. De stevige, compacte en duurzame MEG-platen zijn ideaal voor buitentoepassingen. Vanwege zijn technische prestaties is MEG uitermate geschikt als alternatief voor traditionele gevelmaterialen. Bovendien is MEG verkrijgbaar in een breed gamma standaardkleuren en -decoren, en zelfs personaliseerbaar. Als exclusief distributeur van Abet Laminati houdt Triplaco de vijftien meest gevraagde decoren standaard op voorraad, de overige 81 decoren zijn steeds op bestelling verkrijgbaar.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details