NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Meerwaarde bieden door samen te werken
De Evola-collectie van Unilin, met bijpassende kantenbanden.

Meerwaarde bieden door samen te werken

Ostermann is een Europese distributeur van kantenbanden, meubelbeslag, inbouwartikelen en werkplaatsbenodigdheden. Door een intensieve samenwerking met Unilin zet Ostermann een belangrijke stap voorwaarts in het aanbieden van toegevoegde waarde, want dat is bij Ostermann geen vage commerciële term. Ze zien een samenwerking met andere producenten als een win-win voor alle betrokken partijen. 

Met service, veelvoud en snelheid is Ostermann de vakhandel voor keuken-, meubel- en interieurbouw. Ze bieden talrijke verschillende services en bewerkingen aan, zoals het leveren van kanten per meter of kanten geschikt voor de verwerking van nulvoegtechnologie. “Dat is nog niet alles”, vult Alain van der Kuylen aan. “Tot onze uitgebreide service hoor ook het kant-en-klaar op maat confectioneren van verschillende meubelelementen zoals schuifdeuren, aluminium kaders, meubelfronten of lades op maat.”

“De laatste jaren hebben we hard gewerkt om ons als onestopshop te kunnen profileren”, vertelt managing director Alain van der Kuylen. “Vandaag bieden we veel meer dan de kantenbanden waarmee we bekend zijn geworden. Intussen kan de vakman bij ons terecht voor meubelbeslag, inbouwartikelen, werkplaatsbenodigdheden, … Toch blijven we onze roots trouw: kantenbanden zullen altijd een belangrijk onderdeel van onze business uitmaken. Om onze positie als Europees marktleider en trendsetter te consolideren, blijven we zoeken naar manieren om in dit productsegment het verschil te maken.”

Het gamma omvat onder meer kanten geschikt voor de verwerking van nulvoegtechnologie.

Inspelen op nieuwe collecties en trends

Toegevoegde waarde creëren, is het geheime wapen waarmee Ostermann zijn marktpositie wil bestendigen. “Dit betekent in de eerste plaats dat we proactief op trends inspelen”, verduidelijkt Alain van der Kuylen. “Zo neemt de vraag naar gepersonaliseerde interieurs en meubels sterk toe. Natuurlijk heeft dit een directe weerslag op onze business. De tijd van grote hoeveelheden standaardproduct is definitief voorbij. Al meerdere jaren kan kantenband vanaf 1.000 meter worden besteld. Zelfs als het maatwerk betreft, zoals uitvoeringen met logo’s. We helpen de schrijnwerkers tijd besparen door de kantenband op de gewenste breedte te versnijden. En natuurlijk trekken we nog steeds de kaart van een uitgebreid gamma dat razendsnel inspeelt op nieuwe collecties en trends.”

Het ontwikkelen van nieuwe kantenband neemt enige tijd in beslag. Daar hebben zowel de producent als de schrijnwerkers geen baat bij. Alain: “Zolang er geen passende kantenband is, wordt het plaatmateriaal niet toegepast. Gelukkig hebben we in België meerdere aanbieders die de markt met een open en vernieuwende blik benaderen en daardoor zelfs internationaal hoge ogen gooien. Een van deze witte raven is Unilin. Zij lanceerden onlangs de Evola-collectie. Deze reeks is niet alleen uniek op het vlak van dessins en kleuren, maar is ook het gevolg van een samenwerking tussen onszelf en deze producent. Al tijdens het ontwerpproces staken we de koppen bijeen om een combinatie van plaatmateriaal en passende kantenband te maken. Het resultaat is dat we de Evola-collectie gelijktijdig lanceerden, een unicum in Europa. Wij vonden het alvast een inspirerende en leerrijke ervaring die naar meer smaakt. Daarom beslisten we om proactief naar soortgelijke samenwerkingsverbanden met andere producenten te zoeken. We zijn overtuigd dat we op die manier het verschil in de markt blijven maken.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details