NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Meer dan een perfecte afwerking
De TSV 60 K garandeert een splintervrije zaagsnede.

Meer dan een perfecte afwerking

Een mooi aangelijmde kantenband is zoveel meer dan alleen maar een laatste productiestap. Festool biedt veelzijdige oplossingen voor een honderd procent kwalitatieve afwerking van je kantenband. Van splintervrij tot naadloos gelijmd, de nieuwe TSV 60 K invalcirkelzaag met voorritsfunctie en de unieke kantenlijmmachine Conturo KA 65 vervolledigen het aanbod van Festool. 

De lange levensduur van Festools elektrische gereedschappen is geen toeval. De Duitse producent construeert door hun jarenlange expertise met succes professionele apparaten met aandacht voor kracht, veiligheid en gebruiksgemak, zonder compromissen. Hun uitgebreide assortiment bestaat onder andere uit allerhande zagen, schaven, frezen, boor-, schuur- en mengmachines, bouwplaatsradio’s en nog veel meer elektrische apparaten voor interieur- en schrijnwerktoepassingen. En daar houdt het voor Festool niet op. 

De elegante en gebruiksvriendelijke Conturo KA 65 maakt van verlijmen kinderspel.

Alles begint met een splintervrije zaagsnede

Festool heeft bij de nieuwste invalcirkelzaag TSV 60 K een voorritser geïntegreerd met een spoor- en diepte-instelling. Deze garandeert exacte instelmogelijkheden. Door het diamant-voorritszaagblad heb je bovendien gegarandeerd een perfect splintervrije zaagsnedekwaliteit met een enkele zaagsnede. Zo maak je komaf met dubbel werk en tijdverlies, want met de TSV 60 K is een tijdrovende nabewerking niet meer aan de orde.

De nieuwe TSV 60 K is de meest veelzijdige invalcirkelzaag van Festool. Met zestig millimeter zaagdiepte en een meezwenkende voorritsereenheid zijn – in combinatie met de geleiderail – verstekzaagsneden tot zelfs 45 graden mogelijk. Naar goede gewoonte past elk gereedschap en elk accessoire-onderdeel in het Festool-systeem. Zo kan de nieuwe invalcirkelzaag met alle afkortrails gecombineerd worden en zijn herhaalbare, precieze en zuivere afkortzaagsneden kinderspel. 

Bovendien is de nieuwe invalcirkelzaag uitgerust met de innovatieve KickbackStop-technologie. Hierdoor stopt het zaagblad meteen bij een terugslag en beschermt deze unieke technologie het werkstuk en – belangrijker nog – de vingers.

De nieuwe invalcirkelzaag met voorritsfunctie TSV 60 K is vanaf mei 2023 in de vakhandel verkrijgbaar. 

Veelzijdig bekanten zonder kopzorgen

Een tweede nieuwkomer in het assortiment van Festool is de Conturo KA 65-kantenlijmmachine. Met de veelzijdige Conturo bekant je van eenvoudige rechthoekige delen tot de meest complexe vormen zoals rondingen, bolle en holle figuren. Dit tot een binnenradius van 50 millimeter en een minimale buitenradius van 25 tot 30 millimeter, afhankelijk van kantmateriaal en -dikte.

De Conturo neem je zowel ter plaatse bij de klant gemakkelijk in de hand of zet je als stationaire kantenverlijmmachine in op de werkplaats. Hierbij verwerk je eenvoudig en snel kanten in alle klassieke uitvoeringen, van hout over kunststof tot melamine, in een hoogte van 18 tot 65 millimeter en een kantdikte van een 0,5 tot 3 millimeter. 

De Conturo is het hart van het systeem en staat in voor het verlijmen van kanten. Het uniek patroonlijmsysteem met exacte lijmdosering brengt efficiënt, eenvoudig en schoon kantstukken met een perfecte hechtingskwaliteit aan. Bovendien springt de ergonomie van de Conturo in het oog. Het ingebouwde opbrengsysteem garandeert een optimale gewichtsverdeling, terwijl de druk van de handgrepen automatisch naar de aandrukrol wordt geleid. Hierdoor vergt het werk veel minder inspanning. Ook is de multifunctionele tafel MFT MFT/3 Conturo-AP  de ideale oplossing voor stabiel en stationair verlijmen.

Zowel mobiel als stationair: de nieuwe kantenlijmmachine Conturo KA 65 is de ideale oplossing.

Eén systeem, oneindig veel mogelijkheden

Kantenband verlijmen is maar één stap in het bekanten van een werkstuk. Het efficiënte Festool-systeem staat ook in voor alle andere onderdelen. Zo wordt de afkortmachine KP 65/2 gebruikt om uitstekende stroken netjes te verwijderen, terwijl de module-kantenfrees MFK 700 wordt gebruikt om de randen af te werken, voor een schoon en krasvrij resultaat. Tenslotte verwijdert de ZK HW 45/45 schraapijzer messtrepen of rondt dunne randen af.

De perfecte kant heb je dus zelf in de hand met de veelzijdige en efficiënte oplossingen van Festool.     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details