NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
MEDITE-dealernetwerk bevordert marktontwikkeling via creativiteit en innovatie
MEDITE OPTIMA is de ideale keuze voor gedetailleerde en ingewikkelde ontwerpen zoals diepfreesontwerpen.

MEDITE-dealernetwerk bevordert marktontwikkeling via creativiteit en innovatie

MEDITE SMARTPLY produceert een uitgebreid assortiment milieubewuste houten platen. Via een nieuw MEDITE-dealernetwerk in België wil de toonaangevende plaatmaterialenproducent sterkere zakenrelaties opbouwen en zijn naamsbekendheid in de toeleveringsketen vergroten. Het netwerk biedt kwalitatieve en duurzame oplossingen voor de interieur- en bouwmarkt met een gemeenschappelijke visie op ontwikkeling en innovatie. 

Via een krachtig Belgisch netwerk wil de toonaangevende fabrikant van houten plaatmateriaal MEDITE SMARTPLY sterke, duurzame partnerrelaties uitbouwen. Daarin staan marktontwikkeling en een gezamenlijke visie centraal. Het doel? De naamsbekendheid van het milieubewust geproduceerde plaatmateriaal vergroten in de hele toeleveringsketen en de deelnemende partners uitdagen in innovatie. 

Positieve impact op toeleveringsketen

“We zijn verheugd om de lancering van ons MEDITE-dealernetwerk in België aan te kondigen”, zegt Holly Waters-Marsh, Head of Marketing bij MEDITE SMARTPLY. “De dealers zijn geselecteerde bedrijven die een gelijkgestemde visie op de markt delen. Cras NV en Lemahieu Group NV maken in België deel uit van ons netwerk. Ze bieden een scala aan producten met toegevoegde waarde aan, zoals MEDITE OPTIMA, MEDITE MR PLUS en MEDITE TRICOYA EXTREME (MTX). Met het programma zullen zowel MEDITE als de geselecteerde dealers profiteren van nieuwe kansen op de markt.”

Het MEDITE dealernetwerk werd in januari 2024 gelanceerd en gaat gepaard met een innovatieve marketingstrategie. Deze campagne bouwt verder op de MEDITE Makes It Real-campagne. Daarbij worden makers uitgedaagd om aan de slag te gaan met MEDITE MDF en zo anderen te inspireren met grenzeloze creativiteit. Het MEDITE-dealernetwerk is het begin van een marketingpartnerschap tussen MEDITE en de MEDITE-dealers dat zich in 2024 en daarna verder zal ontwikkelen.

De MEDITE MR PLUS MDF is een premium, vochtbestendige verlijmde mdf-plaat die vanaf nu breder beschikbaar en eenvoudiger te bestellen is.

Energieneutraal tegen 2050

MEDITE SMARTPLY produceert een breed assortiment milieuvriendelijke houten platen. Deze zijn allemaal volledig gecertificeerd, UKCA en CE-gemarkeerd en afkomstig van duurzame bronnen. De plaatspecialist streeft ernaar om tegen 2050 energieneutraal te zijn door de CO²-uitstoot in het hele bedrijf en de toeleveringsketens te verminderen. Deze doelstelling ligt mee aan de basis van het MEDITE-dealernetwerk. Het doel van het programma is om via nauwe samenwerkingen groeimogelijkheden te realiseren en oplossingen met een lagere CO²-uitstoot aan te bieden in plaats van alternatieve, minder duurzame materialen.

Producten in de kijker

Als toonaangevende leverancier van duurzame houten platen produceert MEDITE SMARTPLY innovatieve osb- en mdf-panelen. Zo bieden ze onder andere MEDITE OPTIMA aan, die de industriële normen op het vlak van bewerkbaarheid overtreft. Het is de ideale keuze voor gedetailleerde en ingewikkelde ontwerpen zoals diepfreesontwerpen. De platen zijn vlot te schuren met een hoger korrelniveau waardoor je minder schuurstappen nodig hebt om efficiënt een gladde afwerking te verkrijgen. Bovendien bespaar je
verfkosten omdat het gladde oppervlak ook minder verf vereist.

Daarnaast kondigt de specialist aan dat MEDITE MR PLUS MDF breder beschikbaar wordt. Dit is een premium, vochtbestendige verlijmde mdf-plaat, die aan beide zijden is voorzien van een witte grondlaag en een niet-transparant, uv-gehard coatingsysteem. Deze eigenschappen maken MEDITE MR PLUS MDF ideaal voor keuken- en badkamermeubelen, gedetailleerd schrijnwerk, meubelprojecten, winkelinrichtingen en beursstanden. De extra grondlaag biedt nog meer installatiegemak waardoor de vakman tijd, moeite en geld bespaart. Het succes van deze collectie leidde tot een grotere voorraad. Hierdoor zijn naast grote afnemershoeveelheden nu ook kleinere hoeveelheden en individuele verpakkingen MR PLUS verkrijgbaar.     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details