NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
MaterialDistrict Utrecht is terug en zet vol in op circulaire economie
Hier komen materiaalfabrikanten en voorschrijvers van materialen uit alle sectoren van de ruimtelijke vormgeving bij elkaar.

MaterialDistrict Utrecht is terug en zet vol in op circulaire economie

Na drie jaar is het eindelijk weer zover: het enige jaarlijkse evenement voor materiaalvoorschrijvers uit alle sectoren van de ruimtelijke vormgeving is terug, met een nieuwe locatie. Met 125 exposanten, een tentoonstelling met 250 materialen en een lezingenprogramma met 50 sprekers staat MaterialDistrict Utrecht van 5 tot en met 7 april 2022 weer bol van de materiaalinspiratie, ditmaal in de Werkspoorkathedraal Utrecht. Het evenement zet vol in op de circulaire economie.

Hoe kan je circulair bouwen? Welke materialen dragen bij aan een gezonde leefomgeving? Gaan we straks energie besparen of opwekken met slimme materialen? MaterialDistrict Utrecht (voorheen Material Xperience) is het enige jaarlijkse evenement in Nederland dat materiaalfabrikanten en voorschrijvers van materialen uit alle sectoren van de ruimtelijke vormgeving bij elkaar brengt en een antwoord geeft op de belangrijkste vragen op weg naar een circulair gebouwde en ingerichte omgeving.

Nieuwe locatie

Waar het evenement voorheen plaatsvond in Rotterdam Ahoy, is MaterialDistrict voor deze editie verhuisd naar de Werkspoorkathedraal in Utrecht. Dit stond al gepland voor de editie van 2021, die helaas vanwege COVID-19 niet kon plaatsvinden. De Werkspoorkathedraal is een immense industriële werkloods en een unieke locatie waar het bruist van de creativiteit en innovatie. 

MaterialDistrict Utrecht 2022 in cijfers: 6.000 verwachte bezoekers, 125 exposanten en 5.800 vierkante meter oppervlakte.

MaterialDistrict Innovation Fund

Dit jaar tonen meer exposanten dan ooit (materiaal)innovaties binnen de thema’s Circulariteit, Wellbeing en Energietransitie, een direct gevolg van het MaterialDistrict Innovation Fund dat in 2019 door MaterialDistrict is opgericht. Startups en ontwerpers kunnen uit het fonds subsidie krijgen op hun beursdeelname. Een onafhankelijk adviescomité vervult een belangrijke rol in het scouten van startups en het beoordelen van subsidieaanvragen. Alle 250 geselecteerde materialen van de jaarlijkse expositie vallen binnen één of meerdere van de drie duurzame thema’s.

Spraakmakend lezingenprogramma

MaterialDistrict Utrecht staat bekend om haar spraakmakende lezingenprogramma, waarin gerenommeerde (inter)nationale architecten, wetenschappers, ontwerpers en andere experts de laatste ontwikkelingen op materiaalgebied delen met het publiek. Ook dit jaar zijn er simultaan twee theaterprogramma’s waarin een line-up van maar liefst 50 sprekers hun kennis en ervaring met de bezoeker delen.

Bezoeken

De vijftiende editie van MaterialDistrict Utrecht vindt plaats van 5 tot en met 7 april in de Werkspoorkathedraal in Utrecht. Met 6.000 verwachte bezoekers, 125 exposanten en 5.800 vierkante meter oppervlakte staat hét materialenevenement voor (interieur)architecten en R&D-professionals weer volledig in het teken van materiaalinnovaties voor het ruimtelijke domein: Architectuur, Interieur, Tuin- & Landschapsarchitectuur, Leisure, Tentoonstellings- & Decorbouw en Meubel- & Interieurbouw.
Op dinsdag 5 en woensdag 6 april is MaterialDistrict open van 10 tot 18 uur, op donderdag 7 april van 10 tot 17 uur. Tickets vanaf 7,50 euro. Meer informatie of toegangskaarten bestellen op Utrecht.MaterialDistrict.nl.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details