NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Master Oak benadert echt eik meesterlijk
Een bovennatuurlijk resultaat.

Master Oak benadert echt eik meesterlijk

Een interieurplaat die eruit ziet als echt hout, maar nog performanter is: kan dat? Met UNILIN Master Oak maakt Unilin Panels het waar. De nieuwste generatie plaatmateriaal combineert de look-and-feel van natuurlijke eik met de onklopbare kwaliteit van melamine en HPL. Take that, oak! 

Na jaren onderzoek en ontwikkeling lanceert Unilin Panels – onderdeel van de Belgische Unilin Group – haar paradepaardje. “UNILIN Master Oak vloeit voort uit onze passie voor mooie dingen en de onstilbare honger om producten steeds beter te maken”, vertelt R&D director Caroline Van de Populiere. “De natuur is onze grootste inspiratiebron, en bij elke nieuwe ontwikkeling evenaren we die natuurlijke look iets meer. Deze keer zetten we een ongeziene stap vooruit: we behouden de functionele eigenschappen van melamine en HPL en overgieten ze met de elegantie van echte eik.” 

Met vier houtkleuren en twee unikleuren – wit en zwart – lanceert Unilin Panels in een klap zes kant-en-klare designs.

Beter dan het origineel

Het nieuwe plaatmateriaal is een geschenk voor creatieve interieurdesigners. “De matte uitvoering van UNILIN Master Oak zorgt voor een luxueuze uitstraling en heeft een unieke tekening – net zoals bij echte eik”, vertelt Caroline trots. “Verschillende soorten poriën en dieptevariaties versterken die natuurlijke look. Tel daar de buitengewone performantie van decoratief plaatmateriaal bij en je krijgt een product dat echte eik meesterlijk overstijgt. UNILIN Master Oak oogt natuurlijk en is krasvast, kleurvast, en onderhoudsvriendelijk.” 

De ontwikkeling van UNILIN Master Oak had best wat voeten in de aarde. De grootste uitdaging was om de natuurlijke look-and-feel toe te passen op melamine en HPL. Dat was een proces met vallen en opstaan. Het recept voor succes? Teamwerk, slim gebruik van gepatenteerde technologieën en out of the box denken.

“De matte uitvoering van UNILIN Master Oak zorgt voor een luxueuze uitstraling en heeft een unieke tekening – net zoals bij echte eik.”

Van idee tot product in zeven stappen

Om tot een optimaal product te komen, doorliep Unilin Panels enkele belangrijke stappen tijdens de R&D-fase. Als stevige basis creëerde Unilin eerst een trendverhaal op maat van de noden van de markt. Daarna volgde een zorgvuldige selectie van verschillende soorten eik en de ontwikkeling van de passende lay-out en structuur. Vervolgens voerde Unilin een grondig testproces met stalen in de (inter)nationale interieurmarkt. Op basis van de verkregen feedback werd het product verder geoptimaliseerd. “En nu is UNILIN Master Oak klaar om de wereld te veroveren”, zegt Caroline.

UNILIN Master Oak is verkrijgbaar in een uitgebreid productenpakket en is geschikt voor zowat alle interieurtoepassingen: van deuren over legplanken tot wandpanelen, en voor projecten in retail, burelen of de hotelsector. Met vier houtkleuren en twee unikleuren – wit en zwart – lanceert Unilin Panels in een klap zes kant-en-klare designs. UNILIN Master Oak is bovendien eenvoudig te combineren met alle soorten dragers – zoals MDF- of spaanplaat – en is ook beschikbaar in brandvertragende, vochtwerende en formaldehydevrije varianten.

Kortom: met UNILIN Master Oak geef je top-notch projecten een bovennatuurlijk resultaat.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details