NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Machinespecialist aanwezig met diverse merken tijdens LIGNA in Hannover
In eigen huis ontwikkelt OPTIMAT Group robotoplossingen van eigen fabrikaat.

Machinespecialist aanwezig met diverse merken tijdens LIGNA in Hannover

OPTIMAT Group moeten we je wellicht niet meer voorstellen. Welke oplossingen ze zoal in petto hebben voor jouw workflow – of moeten we woodflow zeggen? – is misschien minder uitvoerig gekend. Goed nieuws: op LIGNA in Hannover staan diverse gerenommeerde merken die OPTIMAT Group vertegenwoordigt. De ideale gelegenheid dus om daar alle opties te bekijken en samen met een OPTIMAT-vertegenwoordiger inspiratie op te doen voor je eigen atelier.

Al jarenlang staat OPTIMAT Group vooral gekend voor zijn exclusief dealership van het premium machinemerk HOMAG. Toch is het bedrijf zoveel meer dan een verdeler. “We denken actief mee over productieoplossingen voor de houtverwerkende en kunststofverwerkende industrie”, benadrukt salesmanager Peter Van Zijp. “Om die missie elke dag waar te maken evolueren we steeds meer in de richting van een technologiebedrijf. Onze inhouse expertise en proactieve aanpak laten ons toe om 95 procent van de oplossingen zonder hulp van HOMAG op te lossen. Zo heeft de eindklant maximale flexibiliteit en korte communicatielijnen voor zijn eigen productieoptimalisatie. Voor kmo’s ontwikkelen we ook robotoplossingen van eigen fabricaat.”

Op de stand van HOMAG maak je kennis met de nieuwste verticale CNC-oplossing DRILLTEQ V-310 met robotbelading.

Ruime vertegenwoordiging op de beursvloer

Om een breed assortiment aan hoogwaardige machines en gebruiksvriendelijke software aan te bieden, sloot OPTIMAT Group doorheen de jaren sterke samenwerkingen af met tal van sterke merken. Een aantal van die kleppers zullen op LIGNA hun eigen stand hebben. En op die standen staat ook OPTIMAT Group de bezoekers graag te woord. “Op weg naar een optimale workflow en een ‘digital factory’ zijn heel wat stappen mogelijk. Door samen met ons tijdens LIGNA op ontdekking te gaan, krijg je als professional zicht op je mogelijkheden. We zoeken de passende antwoorden voor jouw uitdagingen en gaan zo samen voor groei”, aldus Peter.

Zo vervoegt OPTIMAT Group de stand van HOMAG in Hal 14. Daar maak je onder meer kennis met de nieuwste verticale
CNC-oplossing DRILLTEQ V-310 met robotbelading. Ook de compleet vernieuwde CNC-nestingoplossing CENTATEQ N-510 en N-210 kan je bij HOMAG in werking zien, net als het instapmodel van de CNC-bewerkingsmachine P-110. Daarnaast zijn er de eenvoudige vacuüm beladingsoplossingen voor zaagmachines en de vele mogelijkheden van de ‘digital factory’. Alles dus om je eigen productie te moderniseren en optimaliseren, volgens je eigen wensen en noden.

Bovendien zijn de dochterbedrijven van HOMAG, waarvan OPTIMAT Group eveneens verdeler is, ook aanwezig op de beursvloer. Bij Weinmann vind je slimme en praktische oplossingen voor de hout- en constructiebouw. System TM en Kallesoe richten zich dan weer meer op de kozijnenbouw.

“HOMAG is één van onze sterke merken, maar zeker niet het enige”, benadrukt Peter Van Zijp. “Op de stand van Heesemann kan je ons ook ontmoeten. Hun industriële schuurmachines voor hout en metaal zijn bij de beste in de markt. Met trots mochten we deze Duitse technologie en betrouwbaarheid aan ons portfolio toevoegen.” Heesemann presenteert tijdens LIGNA zijn premium schuuroplossingen, met de nieuwste instapper SWT-100 op het voorplan.

Alles om je eigen productie te moderniseren en optimaliseren, zoals ProductionManager van HOMAG.

De standen op een rijtje

OPTIMAT Group zal op LIGNA dus rijkelijk aanwezig zijn. Om je beursbezoek en je netwerkmomenten met het OPTIMAT-team gemakkelijker te maken, zetten we nog even de standen op een rijtje:

– HOMAG: Hal 14, stand H16
– Weinmann: Hal 13, stand C18
– System TM en Kallesoe: Hal 27, stand H75
– Heesemann: Hal 14, stand H75    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details