NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Machineleverancier toont primeurs van verschillende merken
De revolutionaire 4-kops lasmachine SL4FF EVO is het paradepaardje in het gamma van Graf Synergy.

Machineleverancier toont primeurs van verschillende merken

Bedrijven die in hun machinepark willen investeren, gaan vaak te rade bij een ervaren partner om de juiste machine voor hun toepassing te kiezen. Zo komen ze ook terecht bij Viva Machines in Hooglede bij Roeselare, dat meer dan 25 jaar ervaring in de machinebranche kan voorleggen. Bovendien vinden klanten bij Viva Machines oplossingen voor zowel pvc- als aluminiumbewerking en automatisering, robotisering en softwarepakketten op maat. Op Polyclose maken bezoekers kennis met enkele primeurs van machinebouwers Graf Synergy en Tekna.

Met dit systeem kan men lassen zonder lasnaad, wat zorgt voor een uitzonderlijk niveau van afwerking zonder nabewerkingen aan zowel binnen- als buitenzijde.

Dankzij de jarenlange ervaring kan het team van Viva Machines zijn klanten voor elke toepassing een machine of totaaloplossing op maat aanbieden. De firma van zaakvoerder Joost Vinckier en mede-eigenaar Kevin Six levert niet alleen machines voor de bewerking van pvc en alu profielen maar ook oplossingen voor automatische warehousing en afmontage, stapelautomaten, verpakkingsmachines, speciale houbewerkingsmachines, finishing systemen, CNC-gestuurde boormachines, 5-assige bewerkingscentra, zaagautomaten en corpuspersen. “Op Polyclose ligt de focus uiteraard op machines voor de bewerking van pvc en aluminium profielen. Het grote voordeel is dat klanten bij ons één aanspreekpunt hebben voor beide types van machines”, stelt Kevin Six. “Zo kunnen klanten op onze stand kennismaken met de revolutionaire lasmachines SL4FF EVO RS en SL2FF EVO van Graf Synergy voor het lassen van pvc raamelementen zonder enige nabewerking. Daarnaast tonen we ook een nieuwe 5–assige CNC-gestuurde bewerkingsmachine en een CNC-gestuurde dubbelkop versterkzaag van Tekna voor de bewerking van aluminium profielen.”

Met de Tekna TKE 955 bidet Viva Machines een 5-assig CNC-gestuurd bewerkingscentrum, uitgerust met acht dubbele klemmen en een automatische klemverplaatsing via een aparte as.

Partner voor pvc-bewerking

Viva Machines staat al jaren in voor de verdeling van het pvc-gamma van de Italiaanse fabrikant Graf Synergy: zaag- en freescenters, hoekkoppoetsmachines, automatische beslagtafels en lasmachines. “De revolutionaire 4-kops lasmachine SL4FF EVO is het paradepaardje in het gamma. Met dit systeem kan men lassen zonder lasnaad, wat een uitzonderlijk niveau van afwerking realiseert, zonder nabewerkingen aan binnen- of buitenzijde. Bijkleuren of lasrupsen verwijderen, is dus niet nodig. Zo win je gigantisch veel tijd. Met de geavanceerde software vangt de machine ook automatisch toleranties in lengte, breedte, hoogte en zaaghoek op zonder tussenkomst van een operator”, licht de mede-eigenaar en salesmanager toe. “De speciale RS-versie is de snelste in zijn soort die vandaag op de markt is. Bovendien tonen we in wereldpremière de SL2FF EVO, een 2-kops uitvoering van deze lasmachine.”

De Tekna TKE 553 is een volledig CNC-gestuurde 2 kops zaagmachine, uitgerust met een zaagblad met een diameter van 550 millimeter.

Partner voor alu-bewerking

Viva Machines heeft niet alleen zijn strepen verdiend in de kunststofsector, maar biedt ook oplossingen voor aluminiumbewerking. Zo staat de firma in voor de verdeling van de maxchines van het Italiaanse merk Tekna. “Op Polyclose tonen we onder meer de Tekna TKE 553, een volledig CNC-gestuurde 2-kops zaagmachine, uitgerust met een zaagblad met een diameter van 550 millimeter”, geeft Kevin Six aan. “Met de Tekna TKE 955 bieden we een 5-assig CNC-gestuurd bewerkingscentrum met een werkveld van 7.000 millimeter, standaard uitgerust met acht dubbele klemmen en een automatische klemverplaatsing via een aparte as. Dit systeem wordt gekenmerkt door een portaalstructuur met dubbele aandrijving en wordt gecombineerd met een gereedschapsmagazijn met 12 posities en een afzonderlijke positie voor het zaagblad, enn de CAMPLUS 3D grafische software.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details