NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Maak kennis met de Benelux Natural Stone Association
In de BNSA verenigen zich zowel natuursteenimporteurs en de verwerkers ervan, als steengroeves.

Maak kennis met de Benelux Natural Stone Association

De BNSA is er voor de hele natuursteensector in de Benelux. Febenat (Benelux federatie voor natuursteenimporteurs en groothandelaars), Unie der Marmergroeven en Zagerijen van België, Federatie van Belgische blauwe hardsteen en Federatie van Natuursteenbewerkers verenigen zich en vormen de drie kamers van de BNSA. Zo is er een kamer voor de steengroeves, één voor de importeurs van natuursteen en één voor de verwerkers en plaatsers ervan. 

Alle kamers zijn gelijkwaardig vertegenwoordigd in het bestuur. Stijn Renier van Renier Natuursteen & Carrières de la Préalle is de nieuwe voorzitter. Isabel Gruwez blijft de coördinator, zoals voorheen bij Febenat.

Natuursteen promoten

De BNSA zet de doelen van de afzonderlijke sectorfederaties verder en versterkt ze. De samenwerking moet natuursteen nog meer promoten en de brede kennis ervan vergroten. Er komt onder meer een netwerkplatform voor alle spelers binnen de natuursteenindustrie. Daarnaast zal BNSA doelgerichte acties opzetten, zowel naar architecten, bouwheren en bouwprofessionals, als naar het brede publiek. Denk maar aan jaarlijkse BNSA Natural Stone Awards en opleidingen rond natuursteen. Het vroegere Febenat-jaarboek krijgt een vervolg, gericht op de volledige natuursteensector. Het Initiatief TruStone is dan weer opgezet voor een meer verantwoorde productie en aankoop van natuursteen uit onder meer China en India.

De Benelux Natural Stone Association – of BNSA – is er voor de voltallige natuursteensector in België, Nederland en Luxemburg.

Praktische en technische ondersteuning

Omdat BNSA hard inzet op het ondersteunen van de natuursteensector en zijn bedrijven, rekent de vereniging ook op bestaande technische ondersteuning. Dat uit zich onder andere in prestatieverklaringen, CE-markeringen en een database met technische fiches. Als natuursteenprofessional vind je zo snel de juiste technische informatie en kan je projecten vlot aanpakken, gewapend met de nodige expertise.

Daarnaast reken je als lid op heel wat praktische tools. Je krijgt toegang tot een uitgebreid netwerk van gepassioneerde vaklui en een onderbouwd informatiecentrum, vindt de weg naar beurzen, krijgt vijftig procent korting bij de BNSA-huisfotografen en geniet van extra exposure voor je projecten op sociale media. Het zijn maar enkele voorbeelden van hoe BNSA spraakmakende verwezenlijkingen met natuursteen in de kijker wil zetten en nog meer mensen wil warm maken voor de natuurlijke pracht.

Duurzame schoonheid

Natuursteen is een honderd procent natuurlijk product met een zeer lage ecologische voetafdruk. Dit duurzame, kostbare materiaal vraagt dan ook om een duurzame visie. De BNSA promoot natuursteen met als doel het gebruik er van te verhogen in de Benelux en meer mensen kennis te laten maken met de kracht van natuursteen. Zo ondersteunt de BNSA de voltallige sector en de maatschappij om de klimaatdoelstellingen te halen.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details