NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Maak je interieur uniek met deze plafond tips

Maak je interieur uniek met deze plafond tips

Ben je op zoek naar manieren om een kamer op een unieke manier aan te pakken? Misschien denk je dat het simpelweg verven van de muren voldoende is, maar dat maakt ze slechts wat mooier. De meest unieke effecten in moderne huizen komen vaak van goed ontworpen plafonds. Huizen met unieke plafonds kunnen echt het onderwerp van gesprek worden bij bezoek, maar ook de buitenkant is natuurlijk belangrijk. Het ontmossen van dak is bijvoorbeeld iets wat de buitenkant er prachtig uit laat zien. Maar welke ideeën hebben we voor de binnenkant, ofwel je plafond? Wij hebben een lijst samengesteld van populaire ontwerpen die elke kamer kunnen omtoveren tot een prachtige ruimte.

Een houten plafond

Een rustiek houten plafond geeft je huis een warme en natuurlijke uitstraling. Hout ruikt ook lekker en zorgt voor een gezellige sfeer. Je kunt verschillende soorten hout en kleuren gebruiken om je plafond uniek te maken. Populaire houtsoorten zijn rode eik, witte berk, kersen, ceder en zwarte walnoot. Welke je kiest hangt af van hoe je huis er momenteel uitziet, en wat je voorkeuren zijn. Als je witte muren hebt, past een donker houten plafond goed. Als je veel ramen hebt, is rode eik een goede keuze. Je kunt ook spelen met verschillende vormen en verlichting om je houten plafond er uniek en mooi uit te laten zien.

Kies voor tegels

Tegels kunnen ook een geweldige optie zijn voor plafonddecoratie, vooral in badkamers en keukens. Kies tegels met een glanzende afwerking en zorg voor goede verlichting om een schone en frisse uitstraling te creëren. Er zijn verschillende patronen beschikbaar, maar de meest gebruikte zijn de metrotegels en de tegels in visgraatpatroon. Deze tegels geven je plafond een moderne uitstraling.

Kies voor behang

Het is best simpel: je kunt je plafond decoreren met behang. Hedendaags behang ziet er helemaal niet meer uit als die ouderwetse, drukke bloemenmotieven op een gele achtergrond. Tegenwoordig zijn er allerlei stijlvolle ontwerpen beschikbaar. Je kunt bijvoorbeeld behang kiezen met prachtige schilderingen erop, bijna als moderne muurschilderingen. Er zijn zelfs opties met sterrenbeelden die ’s nachts oplichten, wat perfect is voor een rustige sfeer in de slaapkamer (ook voor kinderen leuk). Het aanbrengen van behang op het plafond is niet moeilijk en kan je kamer een nieuwe uitstraling geven. Er zijn dus verschillende manieren om je plafond aan te pakken, en soms kun je het als ervaren doe-het-zelver uitvoeren. Hoe ga jij je plafond aanpakken?

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details