Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk

NL | FR

Afwerking

Luxueuze vinylvloeren voor elke dag

shutterstock_1207837597-kopieren

18 maart 2020 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Kies je voor een houten-, pvc- of een vinylvloer in je woning? Eén ding staat vast: het gebruik van LVT (luxevinyltegels) zit sterk in de lift. Waar vroeger wel eens meewarig werd gedaan over de kwaliteit en design van dergelijke vloerbekleding, hebben deze de laatste jaren een enorme kwalitatieve en visuele metamorfose ondergaan. Ze zijn beschikbaar in een breed gamma aan motieven, kleuren en prints waarbij ze bijna niet meer te onderscheiden zijn van een tegel- of parketvloer. De mogelijkheden zijn eindeloos. 

Een luxevinyltegel is opgebouwd uit verschillende lagen: een zachtere onderlaag, verschillende druk- en stootbestendige tussenlagen, een decoratieve vinyllaag en een robuuste toplaag die bestand is tegen alle omstandigheden van dagelijks gebruik. Hierdoor zijn ze duurzaam en slijtvast, zeer onderhoudsvriendelijk, vocht- en waterbestendig en geschikt voor vloerverwarming. Is het gek dat ze intussen niet meer weg te denken zijn uit keukens en badkamers? En dat ook hotels en ziekenhuizen voor LVT kiezen?
Een LVT-vloer heeft bovendien een geluiddempend effect. Dankzij de geringe dikte is LVT een ideale oplossing bij renovaties. De tegels kunnen bovenop een bestaande tegelvloer geplaatst worden.

Kliksysteem of verlijmen

Hoe begin je dan aan het leggen van zo een vloer? LVT installeer je op alle gangbare ondervloeren, zolang je over een mooie egale ondervloer beschikt. De dunne en flexibele tegels hebben namelijk te weinig dikte om tijdens het plaatsen oneffenheden op te vangen.

Vervolgens kies je tussen losliggend met een kliksysteem of verlijmen. Hoewel kliksystemen populair zijn voor doe-het-zelf plaatsing, zijn ze niet interessant voor grotere oppervlaktes of in commerciële projecten. Daar wordt gebruikgemaakt van een verlijming. Kies je voor duurzaamheid, dan is verlijmen de aangewezen optie.

De Premium LVT Floor & Wall is geschikt voor het verlijmen van luxevinyltegels.

 

Professionele vloerbekledingslijm

Soudal, met een expertise voor vloer- en parketlijmen, verdiepte zich in het verbeteren van de lijmsystemen die gebruikt worden voor het verlijmen van LVT. Ze hebben een eigen specialiteit voor dit type vloeren.
De Premium LVT Floor & Wall is volledig solventvrij en is EC-1 PLUS gecertificeerd, wat een garantie is op een gezond binnenklimaat. LVT Premium Floor & Wall is ook geschikt voor het verlijmen van rubberen vloeren, tapijt tegels, tapijt en linoleum op ondervloeren zoals egaline, chape, hout, beton en cementvloeren.

Na het verplichte acclimatiseren van de materialen kan je meteen aan de slag. Geen additieven toevoegen, niet mixen, maar dadelijk uitspreiden met een lijmkam Soudal A2. LVT Premium Floor & Wall garandeert een hoge aanvangshechting en eindsterkte. Ze biedt een lange open tijd van 30 minuten. Na het aandrukken en tijdens de verdere plaatsing kan je je nog verplaatsen over de vloer. Na ongeveer 72 uur is de lijm volledig uitgehard. Het genieten van je nieuwe, duurzame luxevloer kan beginnen.  

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
 • MTV

  Metaalvak

  Platform voor de metaalverwerkende industrie

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
 • ArchiComm-BE

  ArchiComm

  Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details