NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Luxe tapijt- en vinyltegels voor een bijzonder kantoor

Luxe tapijt- en vinyltegels voor een bijzonder kantoor

Grote IT-bedrijven zoals Google en Microsoft staan bekend voor hun bijzondere werkplekken met een hoge funfactor. Glijbanen, game rooms, klimmuren, … het kan allemaal. Het is daarom des te opmerkelijker dat Microsoft België voor zijn kantoor op Brussels Airport net voor een heel andere aanpak koos. Het bedrijf ging voor een weldoordacht design dat focust op de natuur en het welzijn van de werknemers. Wat de vloerbekleding betreft, vertrouwden ze op de expertise van Interface. De tapijt- en vinyltegels in verschillende designs maken het ontwerp helemaal af.

Een variatie aan tapijt- en vinyltegels

Valérie Pierre, Devices Enterprise Sales Director WE en COO bij Microsoft België: “Sommige bestuursleden hadden eerst een voorkeur voor een houten vloer. Uiteindelijk werd toch gekozen voor een tapijt van Interface, omdat het meer uitstraling biedt en bijdraagt aan een goede akoestiek. Bovendien biedt het tal van opties met betrekking tot design.”
Er werd een spannende combinatie gemaakt van verschillende tapijttegels. Voor de kleine vergaderzalen werd gekozen voor tapijt met een pixelpatroon, dat verwijs naar het pointillisme. De ontvangstruimte werd dan weer voorzien van tapijttegels die verwijzen naar de verbindingen op printplaten. Het uitgebreide, kwalitatieve aanbod van Interface maakt die subtiele referenties mogelijk.

In de luxueuze pantry van het bedrijf, waar werknemers terecht kunnen voor een koffie en vers fruit, bleken de luxe vinyltegels van Interface een goede keuze. De duurzame LVT-vloer is gemakkelijk te onderhouden en loopt naadloos over in de tapijttegels.

Welzijn staat voorop

Een werkplek moet niet alleen de productiviteit, maar ook het welbevinden en het welzijn van werknemers stimuleren. Microsoft België heeft dat goed begrepen. De bijzondere tapijttegels en luxe vinyltegels van Interface dragen daartoe bij. Het resultaat van een dergelijk kantoor: lagere ziektekosten, makkelijker werven van personeel en minder verloop van medewerkers.

Het Interface-tapijt, dat verwijst naar de kleur van een zandstrand, sluit perfect op aan op de visie om natuurlijke materialen te gebruiken.

 

Kantoortuin nieuwe stijl

Overal in het gebouw is biophilic design toegepast, een ontwerpfilosofie die sterk refereert aan de natuur. Die keuze is geen toeval. Uit allerlei onderzoeken blijkt namelijk dat uitzicht op natuurlijk elementen en het ervaren van een groene omgeving een positieve invloed heeft op de productiviteit en het welbevinden van personeel.

Zo zijn overal natuurlijke materialen gebruikt, waarbij hout in uiteenlopende kleurstellingen en vormen een belangrijke rol speelt. Het Interface-tapijt, dat verwijst naar de kleur van een zandstrand, sluit hier perfect op aan. De aanwezigheid van planten, wandbrede posters met natuurlijke elementen, en kleurschakeringen die aan de natuur doen denken, maken het geheel af.

Een optimale akoestiek voor een oase van rust

In het hele kantoor heerst een optimale akoestiek. De temperatuur en verlichting zijn individueel in te stellen en rond de bureaus heerst een serene sfeer. Bij het ontwerp van de binneninrichting waren de akoestiek en verlichting zelfs centrale aspecten. Irina Vassileva, architect bij PROCOS Group: “In een kantoor moet rust heersen. Mede daarom hebben we voor tapijt gekozen. Maar tapijt draagt ook bij aan het welzijn van de kantoorgebruikers. Het is een belangrijk element voor de manier waarop de ruimte wordt ervaren.”

Duurzaamheid als speerpunt

In een interieurontwerp dat gestoeld is op natuurelementen, is het evident dat ook duurzaamheid een bijzondere plaats krijgt. Zo wordt door sensoren gemonitord of er personen aanwezig zijn, wat de temperatuur is en of de verlichting is ingeschakeld.

Ook het Steelcase-meubilair en de vloeren van Interface sluiten aan bij de hoogste standaarden op het vlak van duurzaamheid. Bij beide bedrijven staat de reductie van CO2-emissies, minder materiaal- en grondstoffengebruik, en recycling van materiaal centraal.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details