NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Lindura siert een burchtmuseum: Hightech houten vloer in een middeleeuwse context

Lindura siert een burchtmuseum: Hightech houten vloer in een middeleeuwse context

Groots optreden voor Lindura: na een renovatie van tien maanden is het burchtmuseum Horn (Duitsland) heropend. Met MEISTER-Lindura houten vloeren is het museum nu klaar voor het aanstormende publiek. Het museum is in totaal 200 vierkante meter groot. Op ongeveer 150 vierkante meter werd een Lindura houten vloer in eik rustiek 8520 mat gelakt gelegd. Het formaat en de uitstraling van de kasteelplanken komen in deze royale ruimte perfect tot hun recht.

In het totaalconcept van de renovatie ging het de interieurarchitecte er vooral om de charme van de burcht te behouden en heden en verleden samen te brengen. Zo viel de keuze al snel op de Lindura houten vloer van MEISTER, die zich perfect thuis voelt in deze moderne context met lange geschiedenis.

Lindura werd niet alleen om visuele, maar ook om technische redenen gekozen. Om te beginnen is er het formaat: met een lengte van 2.200 millimeter en een breedte van 270 millimeter zijn de Lindura-planken voorbestemd om gelegd te worden in royale ruimtes, waar ze alleen daardoor al een bijzondere sfeer creëren.

Ook het oppervlak maakt indruk: een klassieke eikentint, niet te modieus. Tijdloos dankzij de speciale, rustieke vintage look door het geperste Wood Powder. Dat zorgt ook voor de indrukstabiliteit van de vloer, een belangrijk aspect bij zo’n 3.000 bezoekers per jaar.

Met zijn rustieke vintage-look voelt Lindura zich perfect thuis in het middeleeuwse museum.

 

Innovatieve wood powdertechnologie

Lindura wordt vervaardigd met behulp van de innovatieve Wood Powdertechnologie, die maakt van een eenvoudige vloerbedekking een echte hightech houten vloer. Wood Powder, een materiaalmix van fijne houtvezels, minerale bestanddelen en andere natuurlijke additieven, wordt onder hoge druk en temperatuur samengeperst met een toplaag van echt hout, een HDF-tussenlaag en een tegenfineer. Op die manier ontstaan drukstabiele planken die aangenaam warm voor de voeten, belastbaar en gemakkelijk te onderhouden zijn.

MEISTER heeft zijn innovatieve product tijdens de BAU-beurs 2019 een complete herlancering gegeven. De jongste Lindura-generatie beschikt over nieuwe, elegante en natuurlijk aandoende oppervlakken, en nieuwe Wood Powderrecepturen. De sterkere borstelingen zorgen voor expressieve, diepere structuren. Het gehele productieproces is verder ontwikkeld en geoptimaliseerd.

De nieuwe Lindura collectie omvat 26 oppervlakken, waarvan 15 natuurgeolied en 11 mat gelakt. Er is keuze uit vier sorteringen (natuur, levendig, authentic en rustiek) in een groot aantal kleuren. Extra aandacht is er voor authentieke en natuurlijke eiken oppervlakken. Ook de diepere borstelingen en de daardoor veranderde voelbare structuur en look kenmerken de nieuwe Lindura houten vloer. Gebleven is het buitengewone formaat van de planken: met 2600×320 millimeter (natuurgeolied) en 2200×270 millimeter (natuurgeolied en mat gelakt) overtuigt Lindura vooral in royale ruimtes.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details