NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
LIGNA 2023 in Hannover:focus op digitalisering en duurzaamheid
Meer dan 1.000 exposanten zullen ongetwijfeld weer een groot, internationaal en geïnteresseerd publiek aantrekken.

LIGNA 2023 in Hannover:focus op digitalisering en duurzaamheid

Van de zagerij tot het afgewerkte product: op LIGNA ontdek je de volledige waardeketen van de houtbewerkings- en verwerkingssector. Met zowat 1.250 exposanten belooft editie 2023 opnieuw een heel internationaal gebeuren te worden. Centraal staan de hot topics uit onze branche. Jawel, je raadt het misschien al: digitalisering, hernieuwbare materialen en recyclage. Van 15 tot 19 mei in al hun glorie.

LIGNA is en blijft een van de grootste beursafspraken in de interieur- en schrijnwerksector. Dat bewijzen jaar na jaar het grote aantal exposanten en het internationale karakter van de deelnemers. Duitsland staat logischerwijs op kop, maar ook Italië, Oostenrijk, Turkije en Spanje zijn sterk vertegenwoordigd. “Uiteraard zijn we daar trots op. Bij de exposanten zijn maar liefst 180 nieuwkomers, bedrijven die voor de eerste keer deelnemen. Dat is een bijzonder mooi cijfer”, zegt Mattias Dreher, Managing Director van Global Fairs, Benelux-vertegenwoordiging van LIGNA.

“Bij de exposanten zijn maar liefst 180 nieuwkomers, bedrijven die voor de eerste keer deelnemen”, zegt Mattias Dreher, Managing Director van Global Fairs, Benelux vertegenwoordiging van LIGNA.

Drie centrale thema’s

“Het succes en de grote aantrekkingskracht van LIGNA zijn ongetwijfeld deels ingegeven door de actuele onderwerpen die we centraal zetten”, gaat Mattias verder. “Dat zijn respectievelijk Woodworking transformation, Green material processing en Prefab building processes. Zo vatten we de huidige uitdagingen in de sector samen en zetten er meteen gebruiksklare oplossingen tegenover. Voor kleine en grote houtverwerkers en -bewerkers.”

Woodworking transformation zoomt in op de digitalisering binnen de sector. Het is een voorwaarde geworden voor een grondstofzuinige en flexibele productie. Twee zaken waar de moderne interieurbouwers en schrijnwerkers niet meer omheen kunnen. Dit thema diept zaken als Internet of Things, smart work en dergelijke verder uit. Steeds gekoppeld aan concrete voorbeelden. Met machines, software en materialen die hieraan bijdragen. “Enkel door te digitaliseren is het mogelijk voluit te gaan voor een zo duurzaam mogelijke sector”, zegt Mattias Dreher. “De andere twee onderwerpen sluiten aan bij die ambitie.”

Die bekijken hout als een van de belangrijkste hernieuwbare grondstoffen – de basis voor een bio-economie – en het recycleerbare karakter ervan. Mattias: “Houtbouw vormt een steeds groter aandeel in de bouwsector en dat vraagt om slimme evolutie. Om mee te groeien met die marktvraag, heeft je bedrijf een technologische boost nodig. LIGNA stelt geschikte oplossingen en benaderingen voor die de toekomst van de houtbouw garanderen.”

Tijdens LIGNA ontdek je heel wat productinnovaties.

Een uitgebreid programma met online verlengde

Naast de ruim 1.000 beursstanden geniet je als bezoeker opnieuw van een boeiend forumprogramma. In hal 12 vind je de Ligna Stage. Daar gaan tal van sprekers dieper in op de centrale thema’s, maar ook andere interessante topics, zoals werving, komen er aan bod. Bovendien kan je inschrijven voor een begeleide rondgang doorheen de beurs, tot groepen van 25 deelnemers. “Om dit nog toegankelijker te maken, is het hybride georganiseerd. Je kan de rondleiding dus ook doen via onze website ligna.de. Hetzelfde geldt trouwens voor de lezingen, die online beschikbaar zullen zijn”, geeft Mattias nog mee. Last but not least is er Ligna Campus en Ligna Recruiting. Al ligt de focus van die luiken uiteraard op de Duitse markt.

Eén kaartje, twee keer zoveel business

Om je trip naar Duitsland nog meer de moeite te maken, kan je toegangskaart voor LIGNA meteen ook je toegangskaart voor Interzum worden. Extra handig, want dit geeft bezoekers een volledig overzicht van de meubel- en interieurbouw en de hout- en houtverwerkende industrie. Interzum verwelkomt je van 9 tot 12 mei. Met je LIGNA-kaart kan je via de website een Interzum-kaart aanvragen. 

Van 15 tot 19 mei 2023 is Hannover de place to be! Het vijfdaagse beursprogramma van LIGNA presenteert zeven productsegmenten voor een hele bedrijfstak en toont de gehele waardeketen van de houtbewerkende en -verwerkende industrie. Wij nodigen je daarom graag uit om LIGNA 2023 te bezoeken. Vraag je gratis toegangskaart online aan.

Voor vragen over LIGNA neem je contact op met Global Fairs.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details