NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Licht in een handomdraai
De ontwerpen van Jansen & de Bont zijn gekenmerkt door hun strakke vorm en zeer specifieke stijlelementen.

Licht in een handomdraai

Jansen & de Bont houdt zich sinds 2014 bezig met het creëren van lichtobjecten waarin, naast aandacht voor geraffineerd design en de unieke bediening door middel van handgebaren (gesture control), een vleugje magie wordt meegegeven. Gevestigd in Eindhoven vinden zowel het ontwerp als de productie van de armaturen plaats in de eigen studio. De filosofie van Jansen & de Bont is om designproducten bereikbaar te maken voor een bredere doelgroep. Bij ontwerp en productie houden ze zoveel mogelijk rekening met de leefomgeving.

Stijlvolle, innovatieve verlichting

Matthijs Jansen en Jorg de Bont zijn beiden opgeleid als industrieel vormgever aan de Technische Universiteit in Eindhoven. Hier kwam het licht tot leven. Ze vertaalden hun passie voor dit bijzondere fenomeen naar een reeks innovatieve verlichtingsproducten. Hun ontwerpen zijn gekenmerkt door hun strakke vorm en zeer specifieke stijlelementen. In februari 2019 presenteerden zij hun eerste collectie, bestaande uit een drietal lichtobjecten: Shelf, Wall en Pendant.

Met intuïtieve, eenvoudige handbewegingen kan het licht gemanipuleerd worden.

Make it happen with a small gesture

De producten van Jansen & de Bont zijn speciaal ontworpen voor de keukenomgeving waar het hebben van schone handen niet altijd vanzelfsprekend is. Met intuïtieve, eenvoudige handbewegingen (gesture control) kan het licht gemanipuleerd worden. In- en uitschakelen, verplaatsen van de lichtbundel naar waar deze nodig is, aanpassen van de intensiteit en zelfs overschakelen naar gekleurd licht. Gewoonweg met een simpel handgebaar. Het is een geheel nieuwe manier van interageren die resulteert in een unieke en speelse ervaring. En dit alles zonder gebruik te maken van ingewikkelde apps, afstandsbedieningen of schakelaars.

Lokaal ontwerp, lokale productie

Zowel het ontwerp als de productie van Jansen & de Bont vindt plaats in Nederland. En ook alle onderdelen van de lichtobjecten worden, samen met hun partners, lokaal ontwikkeld en geproduceerd. Hierdoor is er optimale controle over kwaliteit en wordt de carbon footprint tot een minimum beperkt. Alle producten zijn bovendien volledig recyclebaar en energiezuinig dankzij de geïntrigeerde ledtechnologie.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details