NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Leica BLK360: klein toestel, grootse impact
De kleine maar krachtige Leica BLK360 3D-scanner.

Leica BLK360: klein toestel, grootse impact

Al een kwarteeuw vervaardigt Modul3 in Gembloux maatwerkmeubilair en binnenhuisinrichtingen. Vennoten Pierre Vereecken en Nicolas Rassinfosse stellen alles in het werk om steeds een complete service te kunnen aanbieden, van ontwerp tot plaatsing. Om die missie mee vorm te geven, vond Modul3 een goede partner in Lasertopo, voor onder meer de levering van hun kleine maar krachtige Leica BLK360 3D-scanner.

Hoewel de BLK360 het kleinste en lichtste apparaat op de markt is in zijn categorie, is het raadzaam je vooral niet te laten misleiden door z’n bescheiden formaat. De BLK360 is namelijk bovenal erg krachtig. Via een 360° laserafstandsmeter, voorzien van LIDAR-technologie, en panoramische hoge resolutiebeelden kan de BLK360 razendsnel 3D-puntenwolken creëren, met een snelheid van maar liefst 360.000 punten per seconde. Last but not least toont de BLK360 zich ook erg intuïtief in gebruik: Met slechts één druk op de knop activeer je de automatische bediening en meet je een volledige ruimte op. 

Via een 360° laserafstandsmeter, voorzien van LIDAR-technologie, en panoramische hoge resolutiebeelden kan de BLK360 razendsnel 3D-puntenwolken creëren.

Een precisiemeting bij het eerste contact

Hoewel men bij Modul3 in de eerste twee maanden na de aankoop uit voorzorg verkoos om dubbele metingen uit te voeren – een meting op de oude manier en één via de BLK360 – bleek die aanpak, gezien de gebruiksvriendelijkheid en precisie van het nieuwe toestel, totaal overbodig. 

“Na een korte opleiding, waarbij we op het advies en de ondersteuning van het Lasertopo-team konden rekenen, konden we nagenoeg onmiddellijk met het toestel aan de slag”, vertelt Pierre Vereecken van Modul3. “Haast meteen na de ingebruikname wisten we met de Leica BLK360 3D-scanner zo bij ieder eerste plaatsbezoek precieze en snelle metingen van een projectruimte uit te voeren, om op die manier te voorzien in zeer nauwkeurig millimeterwerk. Een aanzienlijke tijdswinst, gezien we zo, na goedkeuring van een offerte, meteen over de juiste data kunnen beschikken, zonder de nood tot een nieuw plaatsbezoek.”

Met slechts één druk op de knop activeer je de automatische bediening en meet je een volledige ruimte op.

Gedetailleerde werfvoorbereiding

De impact van het toestel bleek niet enkel merkbaar op de werf, omdat stukken niet meer moeten worden gezaagd op locatie en ook verkeerde maatvoeringen tot het verleden behoren, maar zeker en vast ook in het atelier. Metingen zijn namelijk gegarandeerd correct, waardoor het zaagwerk in de werkplaats voortaan nauwkeuriger kan gebeuren, en ook de doorlooptijden aanzienlijk zijn verkort.  

Volgens Pierre Vereecken heeft de Leica BLK360 zich zo in minder dan twee jaar al helemaal terugverdiend. “Bij onze vele complexe projecten is de meerwaarde van het hele pakket – het toestel en de bijhorende software – zo hoog, dat de kost in het niet valt in vergelijking met de baten. Ons positieve imago bij onze klanten hebben we zo met de Leica BLK360 kracht weten bij te zetten op vlak van professionaliteit, striktheid en precisie. We zijn dus zeer tevreden over de aankoop, net als over de service na verkoop van Lasertopo. Ze staan altijd klaar om kort op de bal te spelen”, besluit Pierre Vereecken. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details