NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Lakproducent is klaar voor de toekomst
Tegen 2023 worden de nitrocelluloselakken, oplosmiddelbeitsen en zuurhardende lakken vervangen door duurzame alternatieven.

Lakproducent is klaar voor de toekomst

Groene visie

Al meer dan honderd jaar zet Hesse Lignal de toon als het aankomt op houtafwerkingsproducten. De firma blijft innoveren om duurzame producten te ontwikkelen en de service hoog te houden. Sinds 1995 is er in België een service- en distributiecenter “Hesse center”. Om nog beter te beantwoorden aan de noden van de klant is in 2010 “Hesse Benelux” opgericht en hebben ze ook Nederland onder hun vleugels genomen.  Silvie De Roo staat mee aan de leiding sinds 2002. 

Hesse Benelux is een dochteronderneming van de toonaangevende Duitse lakfabrikant Hesse Lignal. “Met ons uitgebreide gamma aan lakken en beitsen zijn we actief in meerdere branches, van de meubel- en parketindustrie tot scheepsinterieurbouw”, vertelt algemeen manager Silvie De Roo. Sinds 2015 neemt Johan Van den Berghe de leiding op zich als commercieel manager. “Hesse draagt service hoog in het vaandel. Om hun dienstverlening te versterken was een lokale uitvalsbasis de logische stap. Hesse is actief over de hele wereld, met bijvoorbeeld dochterondernemingen in Frankijk en zelfs Dubai. We vinden het belangrijk dat onze eigen mensen de producten verdelen en zo de visie van Hesse mee uitdragen. Zo garanderen we steeds een premium service.”

De laatste jaren staat duurzaamheid centraal in de bedrijfsmissie van Hesse. (Beeld: Nicole Effinger – stock.adobe.com)

Ruim honderd jaar ervaring

Volgend jaar blaast Hesse 113 kaarsjes uit en staat de vierde generatie mee aan het roer. “We zijn trots dat we nog steeds een familiebedrijf zijn”, zegt Silvie. “De familiewaarden van de bedrijfsleiding inspireren en motiveren ons elke dag. De zaakvoerders staan erg dicht bij hun personeel en in een crisissituatie zijn ze niet te beroerd om mee te helpen in de productie. Het zijn echte mensen-mensen, voor wie respect centraal staat.” De meer dan honderd jaar ervaring vertaalt zich in producten van hoogwaardige kwaliteit en een hoge servicegraad. In de eigen laboratoria gaat Hesse bovendien continu op zoek naar innovatieve procedures om nog betere producten te creëren. 

Werken aan een duurzame toekomst

De laatste jaren staat duurzaamheid centraal in de bedrijfsmissie van Hesse. Daarom wil Hesse fossiele grondstoffen in conventioneel geproduceerde lakken elimineren. Voor het einde van 2023 zullen alle nitrocelluloselakken, oplosmiddelbeitsen en zuurhardende lakken uit het assortiment verdwijnen en vervangen worden door duurzame alternatieven op hydrobasis. Tegen 2030 zal Hesse bovendien alle oplosmiddelhoudende producten in het gamma inruilen voor duurzame alternatieven en meer gebruik maken van hernieuwbare grondstoffen. Het doel is de uitstoot van vluchtige organische stoffen (VOS) te verminderen en natuurlijke hulpbronnen zoveel mogelijk te beperken. “Dit is een grote stap, die zeker niet gemakkelijk is, maar we moeten die durven zetten. Als familiebedrijf dat al generaties actief is, is het onze plicht om een bijdrage te leveren aan het milieu en de klimaatverandering tegen te gaan. Bovendien willen we ook onze klanten inspireren. We moeten ons allemaal focussen op efficiënt gebruik van hulpbronnen en denken aan de generaties van morgen.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details