NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Kwaliteitslijmen met een hoog duurzaamheidsgehalte
Bostik zet stevig in op hoogwaardige, duurzame producten.

Kwaliteitslijmen met een hoog duurzaamheidsgehalte

Bostik is een toonaangevende wereldwijde producent van lijmen en afdichtingen in de bouw-, consumenten- en industriële markten. Ook op het vlak van duurzaamheid tonen ze hun vooruitstrevende rol. Zo introduceerden ze in 2019 als eerste in de sector een assortiment lijmen en kitten met minstens één onafhankelijke duurzaamheidscertificering. Dat uit zich in de nieuwe generatie producten, Premium Aware.

Al meer dan een eeuw ontwikkelt Bostik innovatieve lijmoplossingen die slimmer zijn en meer aangepast aan de uitdagingen die het dagelijks leven bepalen. Zo zijn groen en duurzaamheid een rode draad doorheen een minder milieubelastend assortiment, zonder daarbij kwaliteit uit het oog te verliezen. Die innovatieve visie en producten voor de bouwsector worden verzameld onder de naam Premium Aware. Premium staat voor de innovatie en kwaliteit, Aware voor duurzaamheid en bewustzijn. Dit gamma loopt voor op de huidige wettelijke eisen. Zo zijn deze producten vrij gemaakt van schadelijke stoffen en oplosmiddelen. Een primeur in de sector.

Bostik heeft met Premium Aware aandacht voor het zo min mogelijk uitdampen van stoffen.

Hoogste duurzaamheid

Het startte in 2019 met vier producten uit het assortiment Premium Aware die een EPB-label, Environmental Product Declaration – een internationaal erkende milieuproductverklaring, kregen waardoor ze nog beter voldoen aan internationale duurzaamheidsnormen. EPB helpt architecten, ontwerpers en bouwprofessionals de milieu-impact van een bepaald product beter te begrijpen. 

Intussen gaat Bostik nog een stap verder en werden alle acht producten uit het Premium Aware assortiment zonder oplosmiddelen en naar de hoogste emissiecertificaten gemaakt. Op die manier voldoen ze aan een of meerdere internationale kwaliteits- en milieukeurmerken. Zo behalen deze producten intussen de certificaten EC1PLUS, A+ en/of M1 en zijn ze geschikt voor toepassing in LEED- en BREEAM-projecten.

De Premium Aware producten van Bostik lopen ver voor op de wettelijke eisen. Zo bevatten ze geen oplosmiddelen meer.

2,5 procent uitdamping

Het gaat om de ftalaat-, MEG- en APEO-vrije acrylaatkit A990 Premium Acrylic, de snel regenbestendige acrylaatkit A750 Exterior Acrylic, de overschilderbare acrylaatkit A975 Premium Paintable, de sterke construct­ie- en montagelijm zonder randzonevervuiling H980 High Tack Premium, de hybride kit en lijm zonder vlekvorming H750 Seal’N’Bond Premium, de breed inzetbare hybride kit H995 Premium All-round, de allround siliconenkit met lage modulus S960 Silicone Non Staining en tot slot het luchtdichte  en geluidsabsorberende PU-schuim P935 Foam’N’Fill Premium Flex Pro.

Bostik kijkt er met Premium Aware op toe dat er zo min mogelijk stoffen uitdampen. De lijm in dit gamma verliest in vergelijking met traditionele producten minder van haar gewicht door uitdamping. Dat zijn de vluchtige organische stoffen die mogelijk schadelijk zijn voor mens en milieu door inademing of luchtverontreiniging.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details