NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Kunststof ventilatiesystemen worden steeds vaker toegepast

Kunststof ventilatiesystemen worden steeds vaker toegepast

Bij de realisatie van vooral industriële bouwprojecten worden er steeds vaker kunststof ventilatiesystemen ingezet. Binnen het brede aanbod van kunststofsoorten wordt dan vaak voor de PE kunststof gekozen. PE is een afkorting van Polyethyleen en dat is in de industrie een veel toegepaste kunststof. Polyethyleen ventilatiesystemen hebben een aantal specifieke eigenschappen die goed aansluiten bij de eisen die aan ventilatiesystemen gesteld worden.

Polyethyleen, een veelzijdige kunststof

Polyethyleen is een kristallijne thermoplastische kunststof die valt binnen de groep van polyolefinen. Kenmerkende eigenschappen van deze veelzijdige kunststof zijn de uitstekende elektrische isolatie, de hoge taaiheid en grote slagvastheid. Polyethyleen wordt ingezet bij temperaturen tussen -30°C tot +80°C en neemt geen vocht op. De vormen waarin PE te verkrijgen is, zijn platen, buizen, staven,  fittingen en hulpstukken voor leidingsystemen.

De kunststof PE laat zich uitstekend bewerken

Zagen, verspanen, water- en lasersnijden zijn allemaal bewerkingsmethoden die mogelijk zijn bij de kunststof Polyethyleen. Op vinkkunststoffen.nl is informatie te vinden hoe PE het beste bewerkt kan worden. Het gaat dan om informatie zoals de vrijloophoek, snijsnelheid, de spaanhoek en tandafstand. Vanwege het apolaire oppervlak van Polyethyleen is het erg lastig om het te verlijmen. Daarom worden Polyethyleen koppelingen meestal gerealiseerd door het aanbrengen van lasverbindingen.

Uitgebreide toepassingsmogelijkheden

Behalve in ventilatiesystemen worden Polyethyleen platen, buizen en leidingsystemen in nog veel meer andere industriële segmenten toegepast. Voorbeelden hiervan zijn de waterbehandeling, de voedingsmiddelenindustrie en de apparatenbouw. Daarnaast wordt HDPE ook ingezet in toepassingen als opvangbakken, orthopedie en viskwekerijen.

Een compleet assortiment buizen en hulpstukken

Een compleet ventilatiesysteem bestaat uit veel verschillende onderdelen. Vink levert hiervoor een uitgebreid assortiment kunststof buizen en hulpstukken. De zwarte ventilatiebuizen zijn leverbaar in  diameters tussen de 400 en 1400 mm. Daarnaast zijn er vele soorten hulpstukken beschikbaar. Hierbij kun je denken aan: bochten, terugslagkleppen, dakdoorvoeren, regenkragen en buiseinden met rooster. Zowel de buizen als de hulpstukken zijn te verkrijgen op vinkkunststoffen.nl.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details