NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
KMWE Toolmanagers en KGS Tools lanceren herslijpconcept op maat

KMWE Toolmanagers en KGS Tools lanceren herslijpconcept op maat

KMWE Toolmanagers en KGS Tools introduceren een nieuw concept met drie pakketten voor het herslijpen van verspanende gereedschappen: ToolGrind Budget, ToolGrind Standard en ToolGrind Premium. Hiermee kunnen de toolingspecialisten iedere verspaner bedienen: zowel de klant die voor een zo laag mogelijke prijs zijn gereedschappen willen laten herslijpen, als de klant die aan het slijpen de allerhoogste eisen stelt en alles wat daartussen zit.

Sten van Poppel, online marketeer bij KMWE Toolmanagers, noemt het herslijpen ‘een stoffige markt’. “Ook wij doen eigenlijk al zo’n 65 jaar precies hetzelfde: gereedschappen ophalen, herslijpen en terugbrengen. Het is tijd om het anders te gaan doen, om echt toegevoegde waarde te gaan leveren aan het slijpproduct. Hiervoor lanceren wij nu een revolutionair concept.”

KMWE Toolmanagers kan deze nieuwe weg inslaan, omdat het vorig jaar branchegenoot KGS Tools in Tilburg heeft overgenomen. Hierdoor is de grootste herslijper van snijgereedschappen en producent van special tools voor de verspanende metaal-, hout- en kunststoffenindustrie in de Benelux ontstaan. Dat heeft veel schaalvoordelen en meer mogelijkheden opgeleverd, waardoor het imago van het herslijpen nu flink opgepoetst kan worden.

ToolGrind Budget

Dat gebeurt door drie pakketten in het leven te roepen, waarmee alle marktsegmenten kunnen worden bediend. Het eerste pakket is ToolGrind Budget. Dit richt zich op de echte prijsvechters onder de verspaners, die eigenlijk alleen maar willen dat ze hun gereedschappen kunnen hergebruiken en dat moet zo weinig mogelijk kosten. “Deze groep bedienen we met Budget”, zegt Van Poppel. “We slijpen hun gereedschappen tegen lagere prijzen dan men van ons gewend is, maar zeker niet slechter dan voorheen. Alleen bepalen wij wel daarbij het slijpbeleid. Budget-klanten kunnen geen specifieke eisen stellen aan het slijpwerk. Ook is er maar één coating beschikbaar voor frezen en één coating voor boren.”

ToolGrind Standard

ToolGrind Standard gaat al een stuk verder. Binnen dit pakket worden frezen al naar vaste maten geslepen. Dat gaat standaard in stapjes van 0,3 mm die van de diameter afgeslepen worden. Voordeel hiervan is dat de klant altijd precies weet welke diameter de herslepen frees heeft. Hij kan daar vervolgens in de programmering van zijn machine rekening mee houden. Ook heeft de klant de keuze uit meerdere coatings. En hij heeft de mogelijkheid om PowerGrind te laten uitvoeren. Dit is een speciaal door KMWE Toolmanagers ontwikkelde nabehandelingstechniek die het gereedschap gladder maakt, en waar nodig een snijkantafronding aanbrengt, waarmee het gereedschap rustiger snijdt en langer mee gaat.

ToolGrind Premium

Het derde pakket is ToolGrind Premium. Hier kan de klant heel veel individuele eisen stellen aan het herslijpen. Hij kan voor ieder gereedschap bepalen hoe veel er af moet. Bovendien kan KMWE Toolmanagers garantie geven op de originele geometrie van het gereedschap. “Wij zijn in staat een frees op dezelfde manier te slijpen als de fabrikant”, zegt Van Poppel. “We ontvangen het gereedschap, meten de macro- en micro geometrie in en slijpen het nauwkeurig.” Het voordeel dat KMWE Toolmanagers biedt ten opzichte van herslijpen bij de fabrikant is tijdwinst. “Onze klant hoeft geen 4 tot 8 weken te wachten. Wij hanteren een levertijd van 10 werkdagen”, zegt Van Poppel. “Zo waarborgen wij de productiviteit van onze klant.”

Een voordeel van Premium is ook dat de verpakking waarin de gereedschappen worden aangeleverd kan worden geïndividualiseerd. De klant kan zelf aangeven dat hij bijvoorbeeld specifieke artikelnummers of bepaalde informatie over het gereedschap vermeld wil zien. Ook de gravering op het gereedschap zelf kan worden geïndividualiseerd.

KMWE Toolmanagers wil met deze vernieuwde dienstverlening de concurrentie aangaan met de slijpservices van de gereedschappenproducenten en voorop blijven lopen in de markt. Bij de ontwikkeling van de nieuwe slijpconcepten heeft de Eindhovense toolingspecialist gedegen onderzoek gedaan en goed geluisterd naar de klanten. “Klanten stellen heel verschillende eisen”, weet Van Poppel. “De een wil een zo laag mogelijk prijs, de ander eist dat het slijpwerk wordt geregistreerd in een meetrapport waarop hij zijn machineprogrammatuur kan instellen. Beide groepen kunnen we optimaal bedienen, waarbij elke kant natuurlijk de vrijheid heeft om voor verschillende pakketten te kiezen. Hij kan zijn ene gereedschap Budget laten slijpen, een ander Standard en weer het een ander Premium.”

https://www.kmwetoolmanagers.com/toolgrind
https://kgs-tools.com/

ToolGrind animatie video:

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details