NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Klaar voor de toekomst dankzij uitbreiding en vernieuwing

Klaar voor de toekomst dankzij uitbreiding en vernieuwing

De kogel is door de kerk: Merlier Slijperij uit Zwevegem breidt uit. Met de aankoop van het aanpalende pand kan de onderneming zowel zijn capaciteit als showroomoppervlak verdubbelen. Bovendien wordt het hele atelier in een nieuw en toekomstgericht kleedje gestopt. Vanaf 2020 spreken we van Merlier 2.0.

Het slijpen van gereedschappen voor houtbewerking is een metier die maar weinig ambachtslui nog in de vingers hebben, ondanks de moderne slijpmachines die hiervoor op de markt zijn. John, en nadien ook zijn zoon Steven, Merlier wist met deze activiteit een solide kmo uit te bouwen. “We zijn kleinschalig begonnen, maar steeds meer schrijnwerkers vonden hun weg naar ons bedrijf”, vertelt Steven, de huidige zaakvoerder. “Het resultaat was dat we in 2008 naar onze huidige vestiging in Zwevegem verhuisden. Met 1.000 vierkante meter was er voldoende plaats om de business te diversifiëren. Naast snijgereedschappen zoals zaagbladen, frezen en klein elektrisch handgereedschap besloten we ook grotere houtbewerkingsmachines te verkopen. Om aan de vraag van de klanten te voldoen, breidden we dit gamma uit met nog meer professionele installaties. Helaas zaten we hiermee aan de limiet van onze showroom. Om alles overzichtelijk te houden, hadden we meer plaats nodig. Het lot bleek ons goed gezind. Precies op het moment dat we naar een nieuwe uitvalsbasis wilden uitkijken, hoorden we dat het aanpalende pand te koop werd gesteld. Dit was het ideale scenario, aangezien verhuizen altijd de nodige complexiteit en rompslomp met zich meebrengt.”

Om aan de klantenvraag te voldoen, begon Merlier Slijperij ook grotere installaties te verdelen, zoals kantenlijm- en paneelzaagmachines.

 

Nieuwe slijperij, nieuwe showroom

Sinds oktober is Merlier de nieuwe eigenaar van het pand met huisnummer 20 in de Esserstraat. “We hebben meteen de architect aan het werk gezet, want tegen de opendeurdagen op 24, 25 en 26 april willen we beide panden grondig hebben gerenoveerd”, aldus Steven Merlier. “Het aangekochte gebouw wordt volledig omgebouwd tot een state of the art slijperij met een optimale stofafzuiging en workflow. Bedoeling is ons personeel een werkplaats te geven waar ze hun taken op een uiterst comfortabele, gezonde en veilige manier kunnen uitvoeren. De originele uitvalsbasis zullen we dan weer omtoveren tot een volumineuze showroom waarin we het volledig assortiment uitvoerig kunnen demonstreren.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details