NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
KEEP CLOSED: het magnetische sluitsysteem voor houten binnendeuren
De magnetische sluiting KEEP CLOSED biedt een intelligent alternatief voor traditionele sluitsystemen zonder rechtstreeks contact tussen de magneetplaat en de sluitmagneet.

KEEP CLOSED: het magnetische sluitsysteem voor houten binnendeuren

Het op maat van de deur afgestemde, gereduceerde design maakt harmonieuze, strakke en vlakke interieurontwerpen mogelijk. De combinatie van sluitmagneet, magneetplaat en de bijbehorende greepvariant zorgt voor maximaal bedieningscomfort bij het geluidloos openen en sluiten van houten binnendeuren.

De vijf kleurvarianten van de handgreep passen optimaal bij verschillende houtsoorten en kunnen perfect aan het interieurontwerp worden aangepast.

De innovatieve magnetische sluiting KEEP CLOSED biedt een intelligent alternatief voor de gangbare sluitsystemen. Want zonder de gebruikelijke opeenvolging van bewegingen (duwen, trekken en schuiven) kunnen deuren nu geluidloos en met minimale ergonomische inspanning worden geopend en gesloten. Een ongezien bedieningscomfort, aangezien de gepatenteerde sluitmagneten de deur in haar gesloten positie houden zonder rechtstreeks contact tussen magneetplaat en sluitmagneet. Het openen en sluiten verloopt intuïtief, soepel en stil. De houdkracht kan individueel worden ingesteld en garandeert dat de deurvleugel steeds precies op zijn eindpositie blijft staan.

Minimalistisch, slank en elegant

Stroomloos, geluidloos en contactloos: naast de indrukwekkende technische eigenschappen, overtuigt het sluitsysteem met zijn minimalistische design. De sluittechniek wordt in het kozijn en de deurvleugel geïntegreerd, zodat die uiteindelijk volledig verdekt in het houtoppervlak is weggewerkt. Daardoor zijn er, behalve de slanke handgreep, geen elementen van het sluitsysteem zichtbaar wanneer de deur gesloten is. Of het nu gaat om blok- of omlijstingskozijnen, vlak liggende of opdekdeuren:  zowel de handgreep, de sluitmagneet en de magneetplaat zijn eenvoudig te monteren beslagelementen. Zo vereisen de elegant vormgegeven KCH 1700 en KCH 1200 handgrepen geen extra freeswerk. Met behulp van een positioneringssjabloon en de al op de handgreep aangebrachte kleefstrip is de verticale bevestiging aan de deurvleugel eenvoudig, stabiel en duurzaam. Deze oplossing speelt in op de wens om bij minimalistisch design meer gebruik te maken van natuurlijke materialen. Bovendien kunnen de vijf kleurvarianten van de handgreep optimaal worden afgestemd op totaal verschillende houtsoorten, zodat de greep perfect bij het interieurontwerp past.

Met de innovatieve KEEP CLOSED magneetsluiting kunnen deurelementen vlak en strak worden geïnstalleerd.

Homogeen en individueel tegelijk

In combinatie met de KCM 50/H magneetplaat is de KCM 50 sluitmagneet perfect voor gebruik op houten kozijnen. De magneet is bovendien geschikt voor zowel vlak liggende als opdekdeuren. Twee op elkaar afgestemde KCM 50/50 sluitmagneten zorgen, waar nodig, voor een traploos instelbare houdkracht tot 120 N. Hierdoor kunnen de twee magneten verder van elkaar worden geplaatst en houden ze de deurvleugel contactloos op zijn plaats, met een nog makkelijkere bediening. Voor zeer hoge deuren kan je ook meerdere magneten combineren. Op die manier zijn zelfs zware deuren geluidoos en soepel te openen en te sluiten. De magneetplaat KCM 50/H FZ vervolledigt het sluitsysteem aan het kozijn. Ook hier zorgt de traploze instelling van de sluitkracht voor maximale individualiteit. Als alternatief kunnen de sluitmagneet en de magneetplaat zelfs in het bovenste, horizontale gedeelte van de deur worden gemonteerd. Voor een homogeen en minimalistisch design.

De beslagelementen handgreep, sluitmagneet en magneetplaat kunnen snel en eenvoudig worden gemonteerd in blok- of omlijstingskozijnen en in inleg- of opdekdeuren.

Ervaring, competentie en overtuigende techniek

Als totaalleverancier met meer dan 130 jaar ervaring beschikt SIMONSWERK over een omvangrijk assortiment scharniersystemen voor toepassing op utiliteitsdeuren, binnendeuren en huisdeuren. Het productgamma omvat beproefde merken met een lange traditie, innovatieve oplossingen en hoge kwaliteitsnormen, die wereldwijd worden gebruikt en overtuigen door hun technische eigenschappen. Scharniertechnologie die beweegt en begeestert.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details