NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Kastinrichting: zwart is het nieuwe wit

Kastinrichting: zwart is het nieuwe wit

Het beursmateriaal van Prowood is weer opgeruimd, de prospects worden een voor een gecontacteerd en de eerste bestellingen lopen binnen. Groothandelaar in meubelbeslag en kastinrichting Van Opstal kijkt terug op een geslaagde beurseditie. Ze verrasten hun bezoekers met kastinrichtingen in donkere trendkleuren, scharnieren van Salice met een regelbare demper en het beveiligde kastophangsysteem van Camar. 

Gedelegeerd bestuurder Jacques Werbrouck: “Prowood 2018 was een zeer geslaagde editie. Er kwam veel volk, met een hoogdag op zondag 21 oktober – ondanks het mooie weer. In 5 dagen tijd ontmoetten we meer dan 150 prospects, naast al onze bestaande klanten: meubelfabrikanten, schrijnwerkers, architecten, …”

Donkere kleuren in de spotlights
“Prowood leverde ons niet alleen veel contacten op. De beurs bevestigde ook een aantal verwachtingen, zoals de trend naar donkere kleuren. Op één van onze displays stond het hele zwartkleurige assortiment bij elkaar: meubelbeslag, kastinrichtingen, grepen, knoppen en tafelpoten. Het had een echt stopeffect bij voorbijgangers. Als promobeeld gebruikten we het Nieuw-Zeelandse rugbyteam, de All Blacks. Ook was er veel vraag naar de nieuwe kastinrichtingen in antraciet van Kesseböhmer. Ze bieden hun volledige collectie nu ook in een warm en stijlvol donkergrijs, naast de standaarduitvoering in chroom.”

Kastinrichting
All blacks, het zwartkleurige assortiment Van Opstal op Prowood.

Belgische première van de regelbare demper
“Ook het kastophangsysteem van Camar viel in de smaak bij zowel de keukenbouwers als badkamerproducenten. Met dat beveiligingssysteem kunnen hangkasten niet meer uit hun hengsels haken door een stoot of trilling. Daarnaast zijn we heel trots dat we de Belgische première konden geven van de scharnieren van Salice met een ingebouwde, regelbare demper. Die stelt u precies in, zodat zware kastdeuren vroeger beginnen af te remmen, en ze zacht en geruisloos sluiten. Wie interesse had, kreeg van ons 2 stalen van de scharnieren mee om ze op het werk uit te proberen.”

Zijwaarts ledlicht voor kastverlichting
“Nog een schot in de roos op Prowood was de zijwaartse ledkastverlichting. De lichten van die strips zitten niet op de brede, platte kant, maar aan de smalle zijkant. Zo duwt u het lint in een zaagsnede van 4 mm en wordt de kast binnenin mooi verlicht – zónder effect op de breedtemaat van de legplanken. Het ledlicht zit in een siliconen behuizing, wordt gevoed met 12 volt en werkt met bewegingssensoren, een schakelaar of een smartphone.”

Kastinrichting
Het zijwaartse ledlicht past in een zaagsnede van 4 mm.

Over Van Opstal
Van Opstal is specialist in beslag en -accessoires voor de keuken-, meubel- en interieurbouw, en al decennialang kind aan huis bij de grootste meubelfabrikanten. Het bedrijf heeft vestigingen in Aartselaar en Apeldoorn, 9 vertegenwoordigers permanent op de baan in de Benelux en een assortiment van meer dan 30.000 artikelen. Voor enkele merken zoals Wesco, Salice, Kesseböhmer en Camar zijn ze exclusieve verdeler in België.    

Van Opstal vernieuwde zijn catalogus. Vergat u hem mee te nemen op de beurs? Bel dan 03 887 40 48 of mail naar info@vanopstal.beDan brengen ze de catalogus zo snel mogelijk, met een pocketformaat erbij als u dat wenst.

Tekst: Joke Hofmans  Beeld: Van Opstal

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details