NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Kantenbanden verlijmen voor een esthetisch resultaat

Kantenbanden verlijmen voor een esthetisch resultaat

De sector van lijmen is in volle ontwikkeling. Voor elke toepassing bestaat er wel een efficiënte oplossing. Ook voor het verlijmen van kantenbanden op panelen zijn de mogelijkheden intussen legio. Zeker wanneer je gebruik maakt van de EVA-lijmen die in de Benelux door Proloc uit het Nederlandse Lieshout worden verdeeld. Of je nu kiest voor polyolefine, PUR hotmelts of hotair/laser verlijming: je mag rekenen op een excellent en vooral visueel aantrekkelijk resultaat.  

Strakke lijmvoegen
Om een nog beter resultaat te bereiken bij het verlijmen van kantenband op panelen, besloten enkele fabrikanten hun EVA-lijmen verder te optimaliseren. Jos van de Westerlo van Proloc: “Zo is er de nieuwste generatie Promelt EVA ongevulde lijmen die voor een zeer strakke lijmvoeg staan. Bovendien zijn deze producten nog beter tegen temperatuur en vocht bestand. Een ander voordeel is dat deze lijm na enkele dagen niet moet worden gespoeld zoals dat bij PUR-lijmen het geval is. Tenslotte treedt er beduidend minder snel verkleuring op als bij vele andere oplossingen.”

Proloc

(Beeld: Steffen Krinke)

Voor de echte nulvoeg is er de hotair/laser verlijming, waarbij de achterkant van de kantenband  met hete lucht, infrarood, laser of plasma wordt opgesmolten om direct daarna op het paneel te worden gemonteerd. “Niet elk product geeft een even goed resultaat”, legt Jos van de Westerlo  uit. “Een interessante recente oplossing is de voorgelijmde band waarbij de standaard kantenband een lijmfilm bevat. Om een  echte nulvoegband te bekomen, is er nog een andere optie die wij leveren: op de achterkant van de ABS-band wordt een PP-laag gezet in exact dezelfde kleur als de basiskleur van de kantenband. Het evidente voordeel is dat de lijmnaad niet zichtbaar is. Daarnaast is deze oplossing erg bestand tegen vocht en neemt de PP-laag geen vuil op, waardoor de lijmnaad vele jaren later nog steeds perfect is.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details