NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Kantenbanden lijmen met handige minipatronen
Specifiek voor de kleinere machines die geen PUR-blokken van 2 kilogram kunnen verwerken, lanceert Robaco nu PUR-smeltlijmen in handige minipatronen.

Kantenbanden lijmen met handige minipatronen

Met de nieuwe en  handige minipatronen van 85 gram is dit probleem nu van de baan. Deze unieke oplossing is gepatenteerd en nu al verkrijgbaar bij Robaco uit Sint-Eloois-Vijve, de onestopshop voor de houtverwerkende nijverheid. 

Tekst en beeld: Robaco

Al drie generaties lang profileert Robaco zich als dé toeleverancier van alle benodigdheden voor de houtverwerkende nijverheid. Het assortiment telt maar liefst negen productgroepen, waardoor deze firma gekend staat als een onestopshop waar je bijna alles vindt. “We maken wel degelijk het verschil door dit uitgebreide aanbod”, vertelt bestuurder Bruno Vermote. “Toch zijn service en expertise de echte pijlers van ons succes. Onze klanten kunnen altijd rekenen op gericht advies dat een kwalitatief resultaat en een geoptimaliseerd proces beoogt.”

PUR biedtenkele voordelen waaraan traditionele EVA smeltlijmen niet kunnen tippen.

Nieuwe trend in kantenlijmen

Aangezien alles ooit met de verkoop van lijmen begon, kan Robaco op dat vlak een ongeëvenaarde kennis voorleggen. “Je kan bij ons terecht voor een integraal pakket van oplossingen om diverse materialen op een duurzame manier te verlijmen”, legt Bruno Vermote uit. “Een belangrijke trend die we vandaag zien, is de toepassing van polyurethaan om kanten te verlijmen. PUR biedt dan ook enkele voordelen waaraan traditionele EVA smeltlijmen niet kunnen tippen: een betere waterbestendigheid, een zeer hoge warmteweerstand en een uiterst goede hechting. Bovendien zijn de lijmvoegen veel dunner en is PUR ook toepasbaar met kritische materialen.”

Speciaal voor de kleine verlijmers

Specifiek voor de kleinere machines die geen PUR-blokken van 2 kilogram kunnen verwerken, lanceert Robaco nu PUR-smeltlijmen in handige minipatronen. Momenteel zijn vijf versies beschikbaar: van gevuld tot ongevuld en zowel beschikbaar in wit als transparant. Bruno Vermote: “Deze lijmen kunnen in een gesloten smelttank tot 48 uur bewaard blijven. Daarna moet de smelttank volgens de voorschriften worden gereinigd. En dit kan met de nieuwe ‘PUR Cleaner 890’.”    


"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details