NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Kantafwerking, de perfectie nabij!
Steeds een perfecte match tussen plaat en kantenband.

Kantafwerking, de perfectie nabij!

Een kleur of decor die zo goed mogelijk matcht met het plaatmateriaal en een naadloze verlijming. Het zijn twee troeven die Robaco een geliefde partner maken voor kantenbanden. Samen met interieurbouwers gaat het familiebedrijf uit Sint-Eloois-Vijve elke dag opnieuw voor een zo perfect mogelijk kantafwerking.

Ondertussen is Robaco al aan de derde generatie toe, maar de missie blijft dezelfde als in het prille begin: de vakman ondersteunen om vlot mooie projecten te realiseren. Daarvoor bouwde het bedrijf een gamma kwalitatieve oplossingen uit voor verschillende stappen doorheen het productieproces. Met de kantenbanden als een van de paradepaardjes maakt Robaco zo het verschil in de afwerkingsgraad van elk interieurproject.

“We scannen een decor en digitaliseren de kleuren en de patronen van de plaat. Die printen we vervolgens identiek op een kantenband.”

Volledig naadloze verlijming

Zowel optisch als kwalitatief legt Robaco de lat hoog. Fusion Edge is daarvan een goede illustratie. Dit lijmsysteem garandeert een naadloze verlijming van de kant op de plaat, dus zonder zichtbare voeg. Bruno Vermote, bestuurder van Robaco: “Onze leverancier Surteco sloeg hiervoor de handen in elkaar met machinebouwers. Samen kwamen zij met Fusion Edge op de proppen. Deze oplossing is geschikt voor alle gangbare verbindingstechnieken en warmtebronnen. Bovendien is deze naadloze verlijming kwalitatiever dan de traditionele verlijming met EVA-smeltlijm. Redenen genoeg voor Robaco om Fusion Edge meteen op te nemen in ons assortiment en een ruime voorraad aan te leggen.”

Digitale druktechniek als matchmaker

Een onzichtbare lijmvoeg is al een goed begin, maar om echt topwerk af te leveren, zijn kantenband en plaat het best identiek. Of toch zo identiek mogelijk. Daarvoor gebruikt Robaco digitale druktechniek. “We scannen een decor en digitaliseren de kleuren en de patronen van de plaat. Die printen we vervolgens identiek op een kantenband. Omdat we steeds vertrekken van een bestaande plaat zijn hier geen beperkingen op”, legt Vermote uit. Deze technologie kreeg, in analogie met het naadloos verlijmen, de klinkende naam Digital Edge. Precies die zin voor innovatie maakt Robaco pionier in zijn segment.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details