NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Jaloezie in hout of aluminium?

Jaloezie in hout of aluminium?

Jaloezieën zijn voor veel mensen de ideale raambekleding. De lamellen kunnen eenvoudig bediend worden zodat lichtval in de woning regelbaar is. Wil je privacy dan sluit je de lamellen. Het is een eenvoudig systeem bestaande uit horizontale stroken die bediend worden met een koord of band.

Voor elk raam

De populariteit van jaloezieën is er niet voor niets. Ze zijn leverbaar in verschillende materialen, breedtes van lamellen en zijn daardoor toepasbaar voor elke ruimte. Jaloezieen zijn op maat leverbaar en toepasbaar voor elke type raam.

Verschillende materialen

De materialen variëren van hout, kunststof, aluminium tot textiel. Houten lamellen zijn vooral populair vanwege de natuurlijke uitstraling maar ook door de robuuste uitstraling. Houten jaloezieen zijn leverbaar met een lamelbreedte van 75 mm. Hout zorgt ook voor een mooie lichtval wat veel mensen aanspreekt. Hout is er in verschillende boomsoorten waarbij de keuze is of de houtstructuur zichtbaar is of juist niet. De lamellen zijn ook leverbaar in een gelakte kleuruitvoering. Hout is een natuurproduct en is niet echt geschikt voor vochtige ruimten.

Aluminium is origineel

De aluminium jaloezie is in verschillende maatvoeringen. In eerste instantie waren jaloezieen uitsluitend in aluminium te verkrijgen. Het merk Luxaflex is er groot door geworden en voor velen wordt de merknaam genoemd als productnaam. Aluminium is natuurlijk een uitstekend materiaal omdat het licht is en het kan niet roesten. Dit maakt het materiaal geschikt voor alle ruimten zelfs vochtige badkamers, keukens en andere natte ruimten.

Breed of smal?

Jaloezieën zijn tijdloos en passen in meerdere woonstijlen. Wat wel trendgevoelig is, zijn de lamelbreedten. Nu zijn vooral de brede lamellen populair en dat geldt zowel voor de houten als de aluminium variant. Voor grote raampartijen is dat een verstandige keuze omdat smalle lamellen als te druk kan overkomen. Voor kleine of smalle ramen geldt het tegenovergestelde.

Het kiezen van een kunststof of pvc-jaloezie heeft meestal een budget reden. Hout en aluminium zijn duurdere materiaalsoorten. Ook de ophanging en bediening hebben een andere kwaliteit wat zeker geldt voor de houten jaloezie. In plaats van een koord is de bediening met een ladderband. Het kan ook elektrisch, met een schakelaar of afstandsbediening.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details