Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Sectornieuws

Jaloezie in hout of aluminium?

Jaloezieën zijn voor veel mensen de ideale raambekleding. De lamellen kunnen eenvoudig bediend worden zodat lichtval in de woning regelbaar is. Wil je privacy dan sluit je de lamellen. Het is een eenvoudig systeem bestaande uit horizontale stroken die bediend worden met een koord of band. Voor elk raam De populariteit van jaloezieën is er […]

pexels-bryan-geraldo-586414 kopiëren

7 april 2021 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Jaloezieën zijn voor veel mensen de ideale raambekleding. De lamellen kunnen eenvoudig bediend worden zodat lichtval in de woning regelbaar is. Wil je privacy dan sluit je de lamellen. Het is een eenvoudig systeem bestaande uit horizontale stroken die bediend worden met een koord of band.

Voor elk raam

De populariteit van jaloezieën is er niet voor niets. Ze zijn leverbaar in verschillende materialen, breedtes van lamellen en zijn daardoor toepasbaar voor elke ruimte. Jaloezieen zijn op maat leverbaar en toepasbaar voor elke type raam.

Verschillende materialen

De materialen variëren van hout, kunststof, aluminium tot textiel. Houten lamellen zijn vooral populair vanwege de natuurlijke uitstraling maar ook door de robuuste uitstraling. Houten jaloezieen zijn leverbaar met een lamelbreedte van 75 mm. Hout zorgt ook voor een mooie lichtval wat veel mensen aanspreekt. Hout is er in verschillende boomsoorten waarbij de keuze is of de houtstructuur zichtbaar is of juist niet. De lamellen zijn ook leverbaar in een gelakte kleuruitvoering. Hout is een natuurproduct en is niet echt geschikt voor vochtige ruimten.

Aluminium is origineel

De aluminium jaloezie is in verschillende maatvoeringen. In eerste instantie waren jaloezieen uitsluitend in aluminium te verkrijgen. Het merk Luxaflex is er groot door geworden en voor velen wordt de merknaam genoemd als productnaam. Aluminium is natuurlijk een uitstekend materiaal omdat het licht is en het kan niet roesten. Dit maakt het materiaal geschikt voor alle ruimten zelfs vochtige badkamers, keukens en andere natte ruimten.

Breed of smal?

Jaloezieën zijn tijdloos en passen in meerdere woonstijlen. Wat wel trendgevoelig is, zijn de lamelbreedten. Nu zijn vooral de brede lamellen populair en dat geldt zowel voor de houten als de aluminium variant. Voor grote raampartijen is dat een verstandige keuze omdat smalle lamellen als te druk kan overkomen. Voor kleine of smalle ramen geldt het tegenovergestelde.

Het kiezen van een kunststof of pvc-jaloezie heeft meestal een budget reden. Hout en aluminium zijn duurdere materiaalsoorten. Ook de ophanging en bediening hebben een andere kwaliteit wat zeker geldt voor de houten jaloezie. In plaats van een koord is de bediening met een ladderband. Het kan ook elektrisch, met een schakelaar of afstandsbediening.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
 • MTV

  Metaalvak

  Platform voor de metaalverwerkende industrie

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
 • ArchiComm-BE

  ArchiComm

  Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

  Naar website
0%