NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Inzetten op totaalintegratie

Inzetten op totaalintegratie

Eind januari maakte televisiezender Kanaal Z een reportage in de hoofdzetel in Waregem. Het managementteam lichtte met plezier een aantal bevindingen toe over de markt van de houtbewerking. Zowel wat zijn rijke geschiedenis betreft, als de steeds evoluerende toekomst die het
in petto heeft.

Veiligheid, efficiëntie en automatisatie zijn de voorbije jaren steeds belangrijker geworden. De meest kostbare grondstof vandaag is tijd. Daarom is de totaalintegratie van het machinepark een populair gegeven. “Hieronder verstaan we de fysieke ondersteuning, zoals robotisatie en laad- en lossystemen, en de bijhorende softwareprogramma’s. En ook de op maat gemaakte opleidingen, over de functionaliteiten en de mogelijkheden van elke machine, zitten hierbij”, vertelt Piet Vanhoutte, algemeen directeur bij Rogiers.

Rogiers biedt zowel fysieke ondersteuning, zoals robotisatie, als bijhorende softwareprogramma’s.

Totaalintegratie en vlekkeloze dienst na verkoop

Totaalintegratie staat bij Rogiers hoog in het vaandel. Vandaar koos het bedrijf voor een aanpak die gericht is op een oplossing of project, en niet louter op een machine of product. Bij een dergelijk project bepaalt Rogiers samen met de klant de ideale opbouw van de machine, in functie van de productiecapaciteit, de flexibiliteit en het budget. Met hun jarenlange expertise optimaliseren ze de processen en de werkwijze van hun klanten om zo het beste resultaat te bekomen.

Ondanks de coronacrisis investeert Rogiers sterk in een doorgedreven dienst na verkoop. Een dertigtal medewerkers zet zich dagelijks in voor hun klanten. Van het begeleiden van projecten en opstarten van machines over het geven van opleidingen tot het voorzien van onderdelen en inplannen van interventies of onderhoud. “Zo ondersteunen we onze klanten om een maximaal rendement uit hun installatie te halen”, gaat Piet verder.

Vandaag ligt de nadruk op veiligheid, efficiëntie en automatisatie. Machines zijn onderdeel van een totaalproject.

Versterkte aanwezigheid in Wallonië

Die service is een van de redenen waarom Rogiers eind vorig jaar een nieuw filiaal opende in Namen. “Met de komst van het filiaal in Herentals in 2017 kwamen we al een grote stap dichter bij onze klanten in Limburg, Antwerpen en Vlaams-Brabant. Nu zetten we die stap dus ook in de richting van Wallonië. Wij willen aan onze klanten in Wallonië tonen dat we er voor hen zijn”, legt Philippe Rogiers, gedelegeerd bestuurder, uit. Klanten hoeven vanaf 2021 dus geen grote afstanden meer af te leggen om een demonstratie bij te wonen of een onderdeel op te halen. En bij problemen kan Rogiers ook sneller ingrijpen.

Het technologiecentrum in Namen is ongeveer 450 vierkante meter groot en stelt verschillende klassieke en CNC-gestuurde bewerkingsmachines tentoon. Een samenstelling uit hun gamma huismerken, net als in het filiaal in Herentals. De Franstalige regiomanagers Jérôme De Roose, Philippe Durant en Pierre Macors staan altijd paraat om je te helpen. Zowel voor machines als voor onderdelen. Philippe: “Onze nieuwe toonzaal is zeker een bezoekje waard. Onze regiomanagers leggen met plezier een afspraak voor je vast.”

Bekijk het resultaat van de opnames op de Facebook- en LinkedInpagina van Rogiers of op hun website en hun YouTube-kanaal. Uiteraard is de volledige publireportage van ‘Alle Zaken op een Rijtje’ terug te vinden op de website van Kanaal Z.     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details