NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Investering in duurzame toekomst voor vijftigste verjaardag
Een ander geveldeel is opgevat als een groene gevel met levende planten en bloemen.

Investering in duurzame toekomst voor vijftigste verjaardag

Vorsselmans, de specialist in aluminium ramen, gevels en zonnepanelen, bestaat vijftig jaar en investeert in een futureproof gebouw.  De bestaande vestiging langs de Wuustwezelseweg in Loenhout werd uitgebreid met een productiehal van circa 3.500 vierkante meter en 1.000 vierkante meter kantoorruimte,  met maximale aandacht voor duurzaamheid, circulariteit en flexibiliteit.

Familiebedrijf Vorsselmans, in 1972 opgericht door Stan Vorsselmans, ontwerpt, installeert en monteert al een halve eeuw aluminium ramen en complexe gevelconstructies van topkwaliteit, en plaatst sinds 2007 ook zonnepanelen op industriële en residentiële gebouwen. Vorsselmans voert projecten uit in België, Nederland en het Verenigd Koninkrijk, waarbij de onderneming haar integrale aanpak van bouwprojecten etaleert. “We denken mee met de architect, aannemer en bouwheer, voeren zelf een diepgravende technische studie uit en overleggen met de andere partners voor en tijdens de uitvoering. Onze persoonlijke benadering garandeert topkwaliteit van start tot finish”, vertelt gedelegeerd bestuurder Mark Vorsselmans. “Wie faalt in een goede voorbereiding, bereidt immers de faling van een goed project voor.”

Vorsselmans heeft de voorbije vijf decennia een gestage groei doorgemaakt op het vlak van kennis, professionaliteit en medewerkers. “Ons bedrijf investeert continu in de opleiding van vakbekwame medewerkers. Die mensen langdurig binden, boeien en behouden in een professionele werkomgeving is een absolute must. De drie kernwaarden die onze bedrijfscultuur verzekeren zijn samenwerking, engagement en excellentie. Naast opleiding zijn begrippen als onboarding, peterschap, motiverend leidinggeven en open communicatie van groot belang.”

De unieke voorgevel van ‘Evergreen’, het ambitieuze nieuwbouwproject van Vorsselmans.

Strategie 2025

De afgelopen twee jaar waren ook voor Vorsselmans een uitdaging. “Toch deden we een belangrijke investering door onze productiecapaciteit en kantoorruimtes met circa 50 procent te vergroten.” De aanleiding voor de realisatie van de nieuwbouw was een strategieoefening met een geëngageerde medewerkerscoalitie: Strategie 2025. “Uit die oefening distilleerden we KPI’s zoals logistieke verbetering, verdere automatisering en digitalisering van onze processen. Daarnaast besteden we ook veel aandacht aan een maximale prefabricatie van gevelelementen.”

“Zowel in verkoop en engineering als tijdens de uitvoering wordt een optimaal materiaalgebruik nagestreefd. We besteden niet enkel aandacht aan het beperken van afvalstromen en recyclage, maar denken ook na over het hergebruik van materialen. Circulariteit en Cradle to Cradle zijn de nieuwe kernbegrippen.”

Vorsselmans beschikt al lang over het ISO14001-certificaat. “Met behulp van de Sustacon-tool van professor dr. Hans Verboven willen we het aspect duurzaamheid nog sterker overbrengen bij alle medewerkers. We zijn ervan overtuigd dat jongelui steeds meer rekening zullen houden met de duurzaamheidsprincipes van een bedrijf.” Tot slot investeert Vorsselmans al vele decennia in de geschikte middelen om elke uitvoering gezond en veilig te laten verlopen, net als in de sensibilisering van alle betrokkenen.

Eén geveldeel is bekleed met aluminium cassettes waarin door middel van perforaties een bosbeeld zichtbaar wordt.

Evergreen

Het nieuwe gebouw moest aan verschillende vereisten voldoen: functioneel, duurzaam, flexibel, geautomatiseerd, fijne werkomgeving en met een unieke gevel, passend bij het imago van Vorsselmans. “We doopten dit project niet voor niks om tot ‘Evergreen’”, aldus Mark Vorsselmans. “Eén geveldeel is bekleed met aluminium cassettes waarin door middel van perforaties een bosbeeld zichtbaar wordt. Bosbeheer is trouwens een actieve hobby van mijn vader en mij. Een ander deel is opgevat als een groene gevel met levende planten en bloemen.”

In aanvulling op de aluminium gevelcassettes wordt flink wat glas toegevoegd. Een belangrijk onderdeel hiervan is een nieuw gevelsysteem met verticale schuifpuien, waarmee Vorsselmans wil inspelen op de groeiende vraag in woontorens en andere gebouwen. “In ons bedrijfsrestaurant en ‘Vorsselmans Café’ willen we graag ervaring opdoen met het functioneren en de beleving van deze nieuwe toepassing, zodat we klanten nog beter kunnen adviseren”, aldus Vorsselmans. “Tijdens de dag kan de gevel volledig geopend worden, waardoor medewerkers en bezoekers het gevoel krijgen dat ze op een terras vertoeven. Zonnepanelen en warmtepompen resulteren in een energievriendelijk gebouw. Topkwaliteit op maat door duurzame samenwerking is wat wij beloven en wat al onze medewerkers dag na dag nastreven en realiseren. Ramen voor het leven, dat garanderen wij al onze klanten”, besluit Vorsselmans.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details