NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Interieursector breekt alle records na jaar in eigen huis
Met CEO Peter Van Hoecke aan het roer bouwt het gelijknamige bedrijf verder zijn internationale ambities uit.

Interieursector breekt alle records na jaar in eigen huis

Het deed dienst als kantoor, restaurant en hotel. Vele thuisblijvers bekeken daardoor hun woning door een andere bril. Met een stijging in de vraag naar nieuwe, praktische meubelen tot gevolg. Een boost voor de interieursector.

Het personeelsbestand bij Van Hoecke nam het afgelopen jaar sterk toe, zowel met vaste als tijdelijke werkkrachten.

Pre-corona werd de tijd op een dag verdeeld over verschillende locaties. In je woning, op het werk, op café, op hotel of in een winkel. De tijd thuis was aanzienlijk minder dan in het afgelopen coronajaar. Nu de focus lag op thuisblijven en -werken, werd massaal ingezet op het verbeteren van het wooncomfort. Budget, voorheen gespendeerd aan luxe buitenshuis, werd geïnvesteerd om de woning zo aangenaam mogelijk te maken. Een trend die zich in 2021 voortzet.

Onvoorziene groei

In de interieursector vertaalt zich dat in een toenemende vraag naar alle soorten interieurmaatwerk, gaande van keukens tot dressings. Van Hoecke uit Sint-Niklaas is een van de belangrijkste toeleveranciers voor deze sector en zitten met hun lades, scharnieren of ander meubelbeslag geïntegreerd in nagenoeg ieder meubel.

De coronacrisis heeft een positieve impact op de interieursector, met een toenemende vraag naar maatwerk.

“Aan de vooravond van de eerste lockdown wist niemand wat er op ons afkwam en wat het effect op de economie in het algemeen en onze sector in het bijzonder zou zijn”, vertelt Peter Van Hoecke, CEO van het gelijknamige bedrijf. “Intussen is duidelijk dat de interieursector in dit verhaal één van de sectoren is met een zichtbare groei. Dat merken we zelf aan onze orderinstroom. Door deze onverwachte stijging moeten wij en andere toeleveranciers op sommige momenten alle zeilen bijzetten om aan de grote vraag te blijven voldoen. Niet alleen de supplychain zelf komt onder druk te staan, ook op vlak van beschikbare arbeidskrachten is het een uitdaging.”

Het familiebedrijf Van Hoecke uit Sint-Niklaas is al sinds 1967 een partner voor de meubelindustrie.

Een grote vraag naar goede medewerkers

Van Hoecke zag het afgelopen jaar zijn omzetcijfers met 15 procent stijgen en schrikt er niet voor terug om te blijven investeren en aanwerven. Vóór de coronacrisis telde het personeelsbestand 240 medewerkers. Peter: “Het afgelopen jaar hebben we maar liefst 69 personen in dienst genomen. Dat is een combinatie van tijdelijke werkkrachten, medewerkers met een langdurig contract en uitzendkrachten met optie op een vast contract. En daar stopt het niet bij, want op dit ogenblik staat nog een dertigtal vacatures open. Al deze mensen zullen ons de komende maanden en jaren bijstaan om onze groeicijfers te bevestigen. We zijn namelijk nog maar net begonnen aan de internationale uitbouw van ons bedrijf en verwachten ook daarmee onze groei voort te zetten.”

Van Hoecke blijft fors investeren in nieuwe technologieën en verdere automatisering.

Familiebedrijf met internationale ambities

Het Belgische familiebedrijf Van Hoecke uit Sint-Niklaas is sinds 1967 een partner voor de meubelindustrie. Als verdeler van scharnieren, klapdeursystemen en ladesystemen van het Oostenrijkse merk Blum aan keuken- en interieurbouwers in de Benelux, is het al jaren marktleider. Daarnaast creëerden ze met ORGALUX een eigen merk van lade-indelingen en keukenhulpjes. Sinds 2014 brengt Van Hoecke onder het merk TA’OR een eigen, industrieel vervaardigd, houten ladesysteem op de markt. Met de eigen merken kijkt Van Hoecke verder dan de grenzen van de Benelux en voert het al uit naar Zwitserland, Frankrijk, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Israël. Dankzij de inzet van meer dan 280 enthousiaste medewerkers en de lopende investeringen in technologie en automatisering groeit het bedrijf jaar na jaar.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details