NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Interieurs met net dat tikkeltje meer

Interieurs met net dat tikkeltje meer

Interieurconcepten vallen of staan met de uitstraling van de gekozen materialen. Wie zoekt naar authenticiteit en duurzaamheid, kiest daarom best voor natuur-, keramische- of composietsteen. Hiermee reken je op vloer- en wandbekleding, vensterbanken, tafel- en keukenwerkbladen enzovoort die net voor dat tikkeltje meer allure zorgen. Tenminste, als je voor kwaliteit gaat. En daarvoor kan je nergens beter terecht dan bij Tuytelaers uit Ravels. 

Al meer dan zestig jaar levert het familiebedrijf Tuytelaers de mooiste steensoorten. Van marmer, over graniet en basalt, tot keramische- en composietsteen: je vindt het er tegen een correcte prijs. “Om de beste kwaliteit te garanderen, kopen we onze steen vaak rechtstreeks bij de bron”, vertelt marketingmanager Ben Clerix. “Daarnaast investeren we continu in nieuwe machines, waardoor we ook het moeilijkere maatwerk in natuursteen, composiet en keramiek kunnen leveren. Omdat natuursteen momenteel terug in opmars is, hebben we ingezet op een grote voorraad van speciale marmers en kwartsieten. Het resultaat is dat steeds meer architecten en keuken- en interieurzaken hun weg naar onze platenhal vinden. Samen met hun klanten kunnen ze er de voorgeschreven materialen op ware grootte bekijken én de platen reserveren. Op die manier krijgen ze de garantie dat de gekozen plaat ook effectief deze is die we aan de verwerker leveren.”

De Metropolitancollectie van Caesarstone is erg gegeerd voor douchewanden.

Trendsetter in keramiek

Voor de keramische tegels en platen werkt Tuytelaers nauw samen met topproducenten. Stuk voor stuk zijn het gereputeerde namen die bij kwaliteit en innovatie zweren. Eén van deze witte raven is het Spaanse Inalco, al jaren een gevestigde waarde in de sector van keramische grootformaat tegels. Ben Clerix: “De missie van deze fabrikant is duidelijk: de brug slaan tussen innovatie en kwaliteit, service en respect voor het milieu. Het resultaat is een uniek assortiment met een brede waaier aan afwerkingen, structuren en formaten waarmee perfect op alle interieurtrends kan worden ingespeeld.” 

Ook op het vlak van 12 millimeterplaten, waarvan Tuytelaers de meeste kleuren op voorraad heeft, is Inalco een trendsetter. Vooral met de industrial look en de natuursteenkopieën gooit de producent hoge ogen. Ben Clerix: “In dit gamma krijgen we binnenkort de nieuwe topkleur Umbra Marron binnen, een nagenoeg perfect alternatief in keramiek voor de natuursteen Amarula die alsmaar aan populariteit wint. Deze nieuwe kleur werd op de recente
Cersaie-vakbeurs in Bologna in première voorgesteld. De reacties waren unaniem: dit wordt zeker een topper.” 

Inalco onderscheidt zich door de hoogwaardige prints met verf volledig op waterbasis en unieke afwerkingen.

Perfect voor keukenbladen en douchewanden

Inalco onderscheidt zich door de hoogwaardige prints met verf volledig op waterbasis en door unieke afwerkingen. Niet alleen de look, maar ook de feel zit telkens goed. Ben Clerix: “Zo lanceerde de producent vorig jaar een unieke satin touch op marmerachtige materialen zoals Syros en Larsen. De combinatie van gemakkelijk onderhoud in combinatie met het aanvoelen als echt marmer, blijkt een schot in de roos te zijn voor onder meer keukenbladen en douchewanden.”

 Kwartscomposiet met vele toepassingen

Een andere producent, Caesarstone, blijft eveneens innovatief uit de hoek komen. Deze wereldleider inzake kwartscomposiet heeft met de Metropolitan collectie een erg sterk product in de markt gezet. “Deze reeks met voornamelijk betonachtige kleuren en structuren is erg gegeerd voor tegels, douchewanden en keuken- en tafelbladen. Maar ook in andere interieurtoepassingen vindt het materiaal zijn toepassing. Begin 2020 zal Caesarstone op Batibouw twee nieuwigheden aan het grote publiek voorstellen. De Tempal Black en Oxidian zijn unieke kleuren met een bijzonder resistente en speciale oppervlakteafwerking.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details