NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Interieurbouw op het gebied van sanitair

Interieurbouw op het gebied van sanitair

Badkamer inrichten? Let hierop

Ben je op zoek naar inspiratie op het gebied van sanitair voor de badkamer? Wanneer je een badkamer gaat verbouwen, heb je diverse items nodig. Denk aan een douche, badkamermeubels, maar misschien wil je hier ook wel een bad in plaatsen. In dit artikel geven we je handige tips bij het verbouwen van je badkamer, zodat je straks een badkamer kunt creëren die geheel bij jouw wensen past.

Laat je badkamer optisch groter ogen

Badkamers zijn vaak vrij klein, maar het is wel mogelijk om deze optisch groter te laten lijken. Dit kun je doen door lichte kleuren te gebruiken, een lichtplan te maken en een grote badkamerspiegel te kopen. Het is zeker aan te raden om een glazen douchewand te plaatsen, zodat de badkamer ruimtelijker oogt. Ook een zwevend toilet kan ervoor zorgen dat je badkamer een meer ruimtelijke uitstraling krijgt. Bekijk hier dan ook eens gerust wat
toilet inspiratie voor in de badkamer.

Ga voor grote badkamertegels

Ga je de badkamer verbouwen, dan is het zeker aan te raden om grote badkamertegels te kiezen. Dit is tevens een van de laatste badkamertrends en deze trend zal naar verwachting nog lang in blijven. Grote tegels geven de ruimte meer balans. Wat je ook kunt doen, is een speciale accentmuur creëren met mozaïektegels of visgraat tegels. Maak van je tegels echte eyecatchers door ze bij het toilet of in de douche te plaatsen of door ze achter het badkamermeubel te plaatsen. Zo kun je een speelse look in de badkamer creëren.

Zet niet teveel items in de badkamer

Bij het verbouwen van de badkamer is het zeker aan te raden om niet teveel items hierin te plaatsen. Wil je een douche of zowel een bad als een douche? En welke meubels wil je sowieso in je badkamer hebben? Zorg ervoor dat je de juiste keuzes hierin maakt, omdat een volle badkamer nogal eens voor ergernissen kan zorgen. Bedenk wat je echt nodig hebt en maak hier een lijstje van.

Zorg voor voldoende opbergruimte

Zorg er in elk geval voor dat je straks voldoende opbergruimte in je badkamer hebt. Dit kun je creëren door een slim badkamermeubel te kopen waar je al je washandjes, douchespullen en handdoeken in kwijt kunt. Je kunt er ook voor kiezen om een kastje aan de wand op te hangen, zodat je op de vloer nog ruimte overhoud.

Wij wensen je veel succes met het verbouwen van je badkamer.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details