NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Intensief voortraject voor efficiënte machinebouw
De nieuwe TEKNA TKE 954 CNC bewerkingsmachine.

Intensief voortraject voor efficiënte machinebouw

In 2014 richtte Joost Vinckier Viva Machines op. Toen had hij al een kwarteeuw ervaring in de machinebouw op zak. In 2019 nam Kevin Six, medewerker van het eerste uur, de helft van de aandelen over. Met de intrede van deze gemotiveerde dertiger is de toekomst ook op lange termijn verzekerd. Als klant ben je zo gerust van langdurige support en een vertrouwde partner voor vernieuwingen of uitbreidingen in je machinepark. Die belofte voor de toekomst wordt binnenkort bekroond met een nieuw bedrijfsgebouw in Izegem, met nieuwe burelen maar ook een toonzaal van liefst 1.250 vierkante meter.

Naadloos lassen met de SL4FF.

Compleet gamma voor materiaalbewerking

Als exclusief verdeler voor de Benelux van onder meer Graf Synergy, Tekna, Pade, Stemas en zo meer heeft Viva Machines een oplossing voor alle bewerkingen van hout, alu en pvc. Natuurlijk speelt automatisatie een steeds grotere rol in de hedendaagse productieomgeving. “Als constructieve partner kunnen we veel mogelijk maken voor onze klanten. Van een volledig geautomatiseerde productie van pvc, aluminium of houten buitenschijnwerk, tot een volautomatische binnendeurfabriek, met automatisch beladen, controle en afwerking, tot het ontladen en reinigen. Ook voor omkastingen kunnen we een compleet automatische workflow uitwerken.”

Om precies de juiste elementen samen te brengen, investeert het bedrijf veel tijd en energie in het voortraject. Samen met de klant brengt Viva Machines de verwachtingen en noden in kaart. Met de inhouse studie trekt de machinebouwer naar zijn fabrikant in Italië om het plan verder op punt te zetten. Dat voorstel koppelen ze vervolgens naar de klant terug. Gesteund door een demo in productieomgeving. “De belangrijkste check volgt daarna nog”, geeft Kevin Six mee. “We werken altijd met testafnames. We draaien de producten van de klant op de machine die voor de klant wordt gebouwd. Die operationele opstelling bij de fabrikant is cruciaal om waar nodig nog te finetunen. Zodat onze eigen techniekers bij de plaatsing een prima werkende machine afleveren. Aan het einde van de rit wint iedereen daarbij.”

De deurbladmachine van Stemas.

Innovatie troef

Wie investeert in zijn machinepark kan niet meer rond automatisatie heen. Jarenlange ervaring en innovatieve fabrikanten maken van Viva Machines een geschikte automatisatiepartner. Met een gebruiksvriendelijk supervisorsysteem en een grote compatibiliteit met andere merken. “Onze merken zijn steeds mee met de laatste technieken en trends op vlak van sturing en CNC. Daar stopt ons innovatief verhaal trouwens absoluut niet. Graf Synergy is bijvoorbeeld uniek in de wereld met zijn procedé voor het naadloos lassen van pvc. Bij onder meer de productie van raamprofielen schakel je zo nabewerkingen van de lasnaden uit, zowel machinaal als manueel. Dat leidt tot een hogere afwerkingsgraad, een efficiënter productieproces en meer ruimte in je atelier, want je schakelt een nabewerkingsmachine uit.” 

Ook voor aluminium heeft Viva Machines een gloednieuw bewerkingscenter in het gamma. Een prima aanvulling in de missie om de klanten van a tot z bij te staan voor hun machinepark. Met een breed scala aan types machines, opties en zelfs oplossingen op maat ontwikkeld door de fabrikanten. In samenspraak met elke klant voor het beste resultaat.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details