NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Inspirerende interieureilanden op Interzum 2019

Inspirerende interieureilanden op Interzum 2019

Duitsland is stilaan helemaal klaar voor Interzum 2019. Van 21 tot 24 mei wordt de Koelnmesse opnieuw ondergedompeld in de trens en innovaties op vlak van meubilair en interieur. Tijdens de vorige editie, in 2017, waren er liefst 1.732 standhouders uit 60 verschillende landen. En ook deze editie belooft een internationale interieurhoogmis te worden.

Bijna 2.000 beursstanden in volgorde bezoeken? Dat is onbegonnen werk. En eerlijk gezegd: het is ook niet de bedoeling van Interzum. Je kiest er zelf de thema’s en standen die interessant zijn voor jouw business. Om je te helpen door de bomen nog het bos te zien, zijn bepaalde standhouders logisch geclusterd doorheen de beurshallen. Zo krijg je inspirerende interieureilanden rond een duidelijk onderwerp. Om je een leidraad mee te geven naar Duitsland pikken we er alvast enkele boeiende thema’s uit.

Digitalization piazza: de focus op de consument
Met het credo ‘Focus on consumer trends!’ onderzoekt Interzum 2019 welke invloed de digitalisering heeft op onze leefomgeving. Zoals altijd staan praktische, toekomstgerichte voorbeelden daarbij centraal. De digitale (r)evolutie is overigens nu al zichtbaar in woonruimtes en bij het kiezen van interieurs. Denk maar aan de VR-toepassingen om vooraf je nieuwe keuken of terrasoverkapping te ervaren en aan te passen naar wens. 

Interzum 2019

Tijdens de vorige editie, in 2017, waren er liefst 1.732 standhouders uit 60 verschillende landen.

“Digitalisering is één van de belangrijkste veranderingen van onze tijd”, zegt Maik Fischer, directeur van Interzum. “Het spreekt voor zich dat we daarom veel aandacht besteden aan deze trend. Op het Digitalization pizza combineren we veelbelovende ideeën met de beste praktijkvoorbeelden. Digitalisering is een uitdaging, maar vooral een kans om verbeteringen aan te brengen.” De consument is op veel vlakken veeleisender geworden. Duurzaamheid, individualisering, comfortabel leven en gemakkelijk winkelen: het zijn slecht enkele aspecten waarbij digitale oplossingen bedrijven kunnen helpen om aan de wensen van de klanten te voldoen. “We stellen digitalisering niet voor als een doel op zich. Het is een tool die het mogelijk maakt beter tegemoet te komen aan de vragen van de markt”, vult Fischer aan.

Tiny Spaces piazza: leven in compacte woningen
De woonruimte wordt schaarser, zeker in aantrekkelijke stedelijke gebieden. Wereldsteden als New York, Berlijn of Tokio zijn typevoorbeelden. Door de torenhoge huur- en huizenprijzen gaan mensen er steeds kleiner wonen. Hoe je in compacte woningen toch optimaal comfort creëert met het meubilair en interieur? Dat ontdek je in het Tiny Spaces piazza. Op de speciale tentoonstelling laten zes bedrijven zien hoe ze compact wonen aanpakken. Met verschillende marktklare oplossingen zetten ze functionaliteit centraal. En als bezoeker ervaar je het kleine wonen in een levensechte presentatie.

Interzum 2019

Met het Mobile Spaces Piazza mikt Interzum op bezoekers uit de automotive-, cruiseschepen- en luchtvaartindustrie. (Beeld: Koelnmesse GmbH, Thomas Klerx)

Mobile Spaces Piazza: interieurdesign wordt mobiel
Interzum ziet het groots. De beurs trekt de interieurtentoonstelling open naar mobiele ruimtes: auto, zee, vliegtuig en spoorwegen. Op die manier ontwerpt Interzum de persoonlijke mobiliteit van morgen. Maik Fischer: “Veel Interzumexposanten zijn al actief in het interieurontwerp van mobiele ruimtes, dus we kunnen een beroep doen op een brede expertise op dit gebied. Met het Mobile Spaces Piazza willen we de aandacht trekken van bezoekers uit de automotive-, cruiseschepen- en luchtvaartindustrie.” Zo zal een groep leden van de Furniture Club een modelcabine voor cruiseschepen leveren om hun potentieel aan beursbezoekers te demonstreren.

Laat het duidelijk wezen: op Interzum is er opnieuw voor elk wat wils. Je vindt er inspiratie en gebruiksklare concepten om beter, sneller en efficiënter aan de wensen van je klanten te voldoen. Is je reis al geboekt?

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details