NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Inspirerend maatwerk
Met de Darby Mirrors vervolgde Du Pont vorig jaar zijn innovatietraject.

Inspirerend maatwerk

Ook produceert de onderneming oplossingen op maat, zoals een ‘plug & play’ verlichting en de Darby-reeks die intussen zowel kader- als pivoterende binnendeuren en spiegels omvat. 

Du Pont staat gekend voor zijn totaalaanbod voor de professional die hout verwerkt. Van interieurbouwer tot keukenfabrikant, van schrijnwerker tot meubelfabriek: iedereen vindt zijn gading bij deze distributeur. “We importeren materialen uit de hele wereld”, vertelt zaakvoerder Alain Leyssens. “Bij het selecteren van onze leveranciers hanteren we drie grote criteria: een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, de beschikbaarheid van de producten en het innovatieve karakter van de producent. In onze vestiging in Zandhoven beschikken we over een uitgebreid basisprogramma dat uit voorraad leverbaar is. We beseffen immers maar al te goed dat een snelle en excellente dienstverlening door de professionele houtbewerkers ten zeerste wordt gewaardeerd.”

Deur van eigen makelij

Doorheen de jaren detecteerde Du Pont nog een andere behoefte bij de klanten: maatwerk. Daarom besloot de distributeur om zich ook als ‘producent’ te profileren. “In 2018 ontwikkelden we een productreeks die inspeelt op de trend van steellook ramen en deuren in landelijke woningen”, vertelt Alain Leyssens. “Het resultaat was de Darby Door, een matzwarte aluminium kaderdeur met landelijke uitstraling. Deze kan worden voorzien van horizontale en verticale onderbrekingsprofielen, alsook van BLUM kaderdeurscharnieren in Onyx zwart. Ook de toepassing van een 3D-regeling behoort tot de mogelijkheden. Op die manier verenigt de Darby Door het beste van twee werelden: het is een zwarte kaderdeur met het regelcomfort en de kwaliteit van een moderne keukendeur. Intussen valt de Darby Door niet enkel met standaard glasvullingen (helder, gezuurd, spiegel…) te combineren. We wilden de  interieurarchitecten graag inspireren om creatief met onze deuren aan de slag te gaan. Daarom bieden we intussen ook vernieuwende en vintage materialen aan, zoals crepi, oceanic en nog veel meer.”

Du Pont levert ook ledverlichting met aangepaste bekabeling, transfo’s en schakelmogelijkheden op maat van de kast.

Nog meer maatwerk

Door het enthousiasme waarmee de Darby Door in de markt werd onthaald, kreeg Du Pont honger naar meer. Dus investeerde de firma opnieuw in R&D, wat resulteerde in de Darby Pivot. Alain Leyssens legt uit: “Deze reeks pivoterende binnendeuren openen zich in beide richtingen, waardoor ze  multifunctioneel inzetbaar zijn. Vorig jaar vervolgden we ons innovatietraject met de introductie van de  Darby Mirrors, spiegels voor badkamermeubels met een fijne zwarte kader. Deze worden volledig op maat gemaakt, inclusief de gewenste bovenverlichting en indien gewenst ook spiegelverwarming om aandampen te vermijden. Eind dit jaar zullen we de markt opnieuw verrassen, want dan staat de commercialisering van de nieuwe Darby Slide gepland. Bij deze schuifdeurwanden van vloer tot plafond die volledig op maat worden gemaakt, krijgt de klant de keuze uit een resem moderne kleurvullingen zoals jeans, textiel, rock en corten. Onze eigen productie beslaat intussen trouwens ook het terrein van  ‘plug & play’ verlichting voor meubilair. Hierbij spreken we over ledverlichting met aangepaste bekabeling, transfo’s en schakelmogelijkheden op maat van de kast.”

Snel en eenvoudig bestellen 

Du Pont investeerde in de benodigde infrastructuur om de eigen producten en het maatwerk zelf te produceren. “Alle werkzaamheden in eigen atelier uitvoeren, is onze garantie voor een optimale prijs-kwaliteitverhouding”, aldus Alain Leyssens. “Doordat we de volledige logistieke flow beheren, houden we de kosten onder controle en kunnen we bovendien een snelle levering garanderen. In onze optiek van een optimale klantenservice investeerden we eveneens in een website die toelaat om eenvoudig een offerte op te vragen. Het volstaat om op www.darbydoors.be een login aan te vragen. Daarna brengt onze configurator je in enkele stappen naar de correcte prijs voor de gekozen kaderdeur en vulling, waarna je met een extra klik de bestelling kan plaatsen.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details