NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Innovatieve technieken voor houtbewerking

Innovatieve technieken voor houtbewerking

Eind mei neemt Homag opnieuw Hal 14 in tijdens LIGNA 2019 in Hannover. Tijdens de internationale houtbeurs zie je er de machines, software en technische innovaties allemaal in actie. Over een stand van 5.000 vierkante meter stelt Homag een breed scala aan mogelijkheden voor, zowel voor kleine ambachtelijke bedrijven als voor grote industriële bedrijven.

‘Your solutions’: het motto waarmee Homag naar Hannover trekt, belichaamt de ambitie om totaaloplossingen aan te bieden op maat van de huidige markt en de trends van de toekomst. Een extra groot massief houten platform biedt ruimte aan de nieuwigheden voor de producenten van componenten. Tegelijk belicht Homag automatiseringsoplossingen voor geprefabriceerde huizen. In het hart van de beursstand – het zogenaamde InnovationCenter – staat Homag stil bij het meubilair van de toekomst en de nodige productietechnologieën. Voor elk wat wils dus. En daar is ook de West-Vlaamse verdeler Vens & Thiers trots op.

Oplossingen voor handwerk en voor de industrie
Op de stand in Hal 14 beantwoordt Homag enkele concrete vragen voor de ambachtelijke sector. Welke mogelijkheden biedt digitalisering tegenwoordig aan voor kleine en middelgrote ondernemingen? Of welke eenvoudige wizards en functies kunnen de timmerman helpen bij zijn dagelijkse werkzaamheden? Zo helpt de machineproducent de handwerker met oplossingen op maat. Denk maar aan assistentiesystemen die het werk in de toekomst aanzienlijk kunnen vereenvoudigen. Met de ‘intelliGuide’ krijgen gebruikers bijvoorbeeld de volgende stappen te zien voor paneelafmetingen, kantaanlijming of boringen.

Evengoed biedt Vens & Thiers met Homag hoogtechnologische oplossingen voor de industrie. Van industrieel instapbedrijf tot de grootschalige meubelproductie. Ook geïntegreerde celconcepten zijn mogelijk in verschillende vermogensklasses.

Houtbewerking

Over een stand van 5.000 vierkante meter stelt Homag een breed scala aan mogelijkheden voor.

Aandacht voor oppervlakken
Wat meteen opvalt op de Homag-stand op LIGNA: de oppervlaktetechnologie neemt opnieuw vaart. Machines voor vlak- en profiellakkeren, schuurmachines in verschillende groottes en het profileren van massiefhout krijgen veel ruimte. Net als de nieuwste ontwikkelingen in het ommantelen. Nog meer oppervlaktetechnieken ontdekken? Dan kan je naar de stand van Makor. Die Italiaanse specialist in lakinstallaties is al twee jaar creatieve Homag-partner.

Nieuwe technieken in beeld
Zoals elke vakbeurs biedt LIGNA 2019 de ideale gelegenheid om innovaties in de houtbewerkingssector te ontdekken. Ook op de stand van Homag. Zo ontwikkelde het samen met tesa een nieuwe lijmtechniek voor composietvensters. De kern van het nieuwe proces is een geïntegreerde kleefbandtoepassing met tesa ACXplus, een kleedband die na het schaven in het raamkozijn wordt gestopt. Na de CNC-bewerking kan je het venster gewoon verven, inclusief kleefband. Afdichting met siliconen is niet meer nodig. Zo bekom je een identieke kleurverbinding. De nieuwe lijmtechniek biedt een antwoord op de trend van ramen in integrale constructies.

Houtbewerking

Met de ‘intelliGuide’ krijgen gebruikers bijvoorbeeld de volgende stappen te zien voor paneelafmetingen, kantaanlijming of boringen.

En dan mogen we in deze moderne tijden uiteraard de automatisering van het machinepark niet vergeten. Met de SAWTAQ B-300 FlexTec en SAWTAQ B-400 FlexTec presenteert Homag een nieuwe generatie robotzagen. Handmatig gebruik van de zaag blijft daarbij steeds mogelijk. 

Hoe kunnen moderne technieken jouw business boosten? Ontdek het zelf tijdens LIGNA 2019 in Hal 14. Je vindt in Hal 13 trouwens ook Wiemann terug. Zij presenteren de volautomatische introductie van los isolatiemateriaal in houtframeconcepten. Efficiënt en inclusief visuele inspectie.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details