NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Innovatieve software voor vlotter werken

Innovatieve software voor vlotter werken

Vlecad ondersteunt de interieurbouwer met innovatieve software die het werkproces versnelt en automatiseert. Via gebruikersvergaderingen houden ze de vinger aan de pols van wat er leeft in de markt. Die input gebruiken ze voor de nieuwe versie van hun CAD/CAM-programma Korpus en het programma ‘Vlow’, dat zich richt op vlotter werken. 

Gebruikersvergaderingen
Vlecad organiseerde recent enkele gebruikersvergaderingen. Lars Vliegen, zaakvoerder: “In totaal waren er zo’n 150 mensen aanwezig. We stelden hen onze nieuwigheden voor en zij konden concrete vragen stellen. Zo ontdekten we wat er leeft bij onze klanten. We merkten bijvoorbeeld dat er veel nood is aan opleidingen. Daar zetten we dus extra op in.”

Vlow

Het visuele aspect van Korpus is verbeterd, bijvoorbeeld de mogelijkheid om lades en deurtjes te openen.


Van Korpus 10.5 naar Korpus 11
De aanwezigen op de gebruikersvergaderingen kregen meer uitleg over de nieuwe fucties binnen Korpus 10.5, onder andere de mogelijkheid om kantenlijmers beter aan te sturen. Lars Vliegen: “Ook het visuele aspect is verbeterd, bijvoorbeeld de mogelijkheid om lades en deurtjes te openen, en de optimalisatiesoftware is uitgebreid, onder andere met een weekplanner. Zo kan het materiaal van één deeltaak geoptimaliseerd worden rekening houdend met een volgende deeltaak, zodat er minder verspilling is.”

Ook Korpus 11, dat rond het jaareinde zal gelanceerd worden, kwam aan bod. Vlecad onderzoekt momenteel, samen met Van Hoecke in Sint-Niklaas, hoe men automatisch vanuit het programma materiaal zou kunnen bestellen. Die nieuwe functie zal een enorme vereenvoudiging betekenen. In Korpus 11 zal men ook in 2D kunnen tekenen, met iets meer vrije vormen die ondersteund worden door de software.

Vlow

Vlow

Vlecad ondersteunt de interieurbouwer met innovatieve software die het werkproces versnelt en automatiseert.


Vlotter werken
Een andere nieuwigheid is ‘Vlow’, een programma dat door Korpus gevoed wordt met data. Vlow, dat staat voor ‘vlotter werken’, laat toe om een aantal zaken te analyseren en in kaart te brengen: doorlooptijden, waar er veel uitval is, wat daar de redenen voor zijn, enzovoort. Zo kunnen klanten bijsturen om optimaler te werken. 

Lars Vliegen: “We houden echt de markt in de gaten, zowel door onze klanten te bevragen, als door op beurzen aanwezig te zijn, zoals recent de Ligna-beurs. Alleen zo weten we wat de toekomst brengt en hoe wij daarop kunnen inspelen, met betere producten als resultaat.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details