NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Innovatieve software voor de efficiënte interieurbouwer

Innovatieve software voor de efficiënte interieurbouwer

Software-ontwikkelaar Vlecad staat niet stil. Overtuigd van de noodzaak van een doorgedreven automatisering, blijven ze hun CAD/CAM-software verder ontwikkelen en bijschaven met één doel: een efficiëntere workflow voor de interieurbouwer.

Korpus 11

Begin volgend jaar lanceert Vlecad de nieuwe versie van haar CAD/CAM-software Korpus. Lars Vliegen, zaakvoerder: “De maatkastenbouwer moet zich echt realiseren dat automatisering een must is als je concurrentieel wil blijven. Hoe kan ik met zo weinig mogelijk mensen zo veel mogelijk produceren? Wie het niet doet, zal achterblijven. Ons CAD/CAM-programma Korpus speelt daarop in.”

In Korpus 10.5 werd al ingezet op de automatisering van kantenlijmers. Dat is nu verder uitgebreid. Korpus 11 zal bovendien visueel aantrekkelijker zijn: de lades kunnen opengetrokken worden, de deurtjes gaan open, … Lars Vliegen: “Ook het ‘Industrie 4.0’-verhaal is verder geëvolueerd wat de routing van onderdelen betreft: aan elk stuk wordt een volgorde van bewerkingen gekoppeld. De werkvoorbereider kan dus altijd zien in welke fase van de productie het stuk zich bevindt. Hij kan dan analyseren waar de bottlenecks zitten. Je kan vanuit de website ook stukken afmelden, bijvoorbeeld als er bepaalde stappen manueel zijn gebeurd. Bewerkingen kunnen bovendien gelinkt worden aan gebruikers, zodat de werkgever kan bekijken wie eventueel nog een bijkomende opleiding nodig heeft. Dat alles om de efficiëntie te verhogen.”

Bewerkingen kunnen in Korpus 11 gelinkt worden aan gebruikers.

Automatisch bestellen

In samenwerking met Van Hoecke wordt momenteel onderzocht hoe bepaalde materialen automatisch vanuit het programma kunnen besteld worden. “We zijn nu de laatste testen aan het doen”, zegt Lars Vliegen. “In de toekomst zal dat systeem dan ook uitgebreid worden naar andere leveranciers.”

Opleidingen

Bij innovatieve software horen ook de gepaste opleidingen, in de eigen opleidingslokalen of bij de klant ter plaatse. Lars Vliegen: “Momenteel zijn we op zoek naar een trainer voor Oost- en West-Vlaanderen, een technisch profiel met CNC-kennis. De opleidingen betreffen voornamelijk Korpus en AutoFIT, onze software voor zaagoptimalisatie.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details