NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Innovatief met lijmen
De 607.90/90 reeks is transparant van kleur en zorgt voor een erg fijne optische voeg, vooral bij donkere kleuren of zwart en in hoogglansbereik.

Innovatief met lijmen

Niet zonder reden: wie kwaliteitsvolle producten volgens de regels van de kunst toepast, creëert bijzonder mooie resultaten. Zeker wanneer je Jowat lijmen gebruikt. De Duitse fabrikant blijft de markt verrassen met innovatieve oplossingen. Zoals de granulaatversie van de kantenband hotmelt Jowatherm-Reaktant® MR 607.90 die begin dit jaar werd gelanceerd.

Tekst: Els Jonckheere   Beeld: Jowat

Sinds het begin van de jaren 2000 heeft Jowat met succes alternatieve productietechnologieën ontwikkeld. Dit resulteerde onder meer in PUR-smeltlijmen die niet tot de categorie van gevaarlijke stoffen behoren. De Jowatherm-Reaktant® MR-productfamilie bevat namelijk veel minder monomeren dan gelijkaardige producten. Technisch commercieel adviseur David Costermans: “We blijven sleutelen aan deze al erg uitgebreide reeks PUR-lijmen. Zo is er dit jaar een kantenband hotmelt in granulaatvorm bij gekomen, geschikt voor het verlijmen van standaard kantenbanden zoals ABS, PP, PVC, fineer of melamine papier op kanten verlijmmachines. Er zijn twee productfamilies: de gewone 607.90/90 reeks en de premium-serie 608.90/91. De 90 is transparant van kleur en zorgt voor een erg fijne optische voeg, vooral bij donkere kleuren of zwart en in hoogglansbereik. De 91 is dan weer bestemd voor alle lichte decors en wit.” 

Een productreeks waarmee Jowat inspeelt op de grote diversiteit van materialen die in gestoffeerde meubelen worden gebruikt, zijn de solventgebaseerde Jowat ac-lijmen. (Beeld:Rolf Benz / www.studio-khf.de).

Blijven vernieuwen

Een productreeks waarmee Jowat inspeelt op de grote diversiteit van materialen die in gestoffeerde meubelen worden gebruikt, zijn de solventgebaseerde Jowat ac-lijmen. “Onze R&D-afdeling blijft dit gamma verder ontwikkelen”, vervolgt David Costermans. “Het zijn dan ook erg sterke producten dankzij hun hoge aanvangshechting, korte aandruktijd en hoge cohesieopbouw. Vandaag bevat dit assortiment een minimale hoeveelheid solventen en een maximum aan vaste stoffen. Zo spelen we in op de milieu- en veiligheidsvereisten, en slagen we erin de kost per verlijmd stuk te verminderen. Een paradepaardje binnen het gamma is de 471.64, een lijm die zich perfect laat verspuiten, een goede hechting biedt op een brede waaier van materialen en resulteert in een zachte lijmnaad na uitdroging. Ook de 482.64 doet het goed met zijn hoge temperatuurbestendigheid in toepassingen waar de verlijmde delen onder grote spanning komen te staan.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details