NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Innovatief en intelligent venstermontagesysteem
SoudaFrame SWI is een intelligent modulair systeem met L-profielen uit glasvezelversterkte kunststof voor een perfect geïsoleerde en luchtdichte raammontage.

Innovatief en intelligent venstermontagesysteem

Een dikkere isolatielaag resulteert meestal ook in betere isolatiewaarden, maar vergroot tegelijk de afstand tussen raam en draagmuur. Om bij grote uitkraging koudebruggen te voorkomen, is er SoudaFrame SWI.

Wie voor hogere isolatiewaardes gaat, kiest dikkere isolatie. Klink logisch? Toch brengt die schijnbaar eenvoudige oplossing nieuwe uitdagingen met zich mee. Hoe groter de uitkraging van de draagmuur ten opzicht van het raam, hoe groter en sterker de metalen raamankers moeten zijn of hoe meer ankers er gebruikt moeten worden. Dat verhoogt meteen ook de thermische geleidbaarheid en het risico op koudebruggen. Soudal ontwikkelde SoudaFrame SWI als gebruiksklare oplossing. SoudaFrame SWI is beschikbaar in lengtes van 2,2 en 6 meter, met vier mogelijke profieldieptes: 90, 130, 160 en 200 millimeter.

Het prekadersysteem beperkt de complexiteit van het montage- en afdichtingsproces aanzienlijk.

Gesteund door certificaten

SoudaFrame SWI is een intelligent modulair systeem met L-profielen uit glasvezelversterkte kunststof (GVK) en garandeert een perfect geïsoleerde en luchtdichte raammontage. Het prekadersysteem is uitermate geschikt voor buitengevelisolatiesystemen en geventileerde gevelsystemen waarbij eerst de binnenmuur opgetrokken wordt en daarna pas de isolatie en de gevelafwerking geplaatst worden. Het prekadersysteem wordt in het isolatievlak gemonteerd. Hierdoor lopen de isothermen recht door isolatie en raam met aanzienlijk minder warmteverliezen bij de overgang tussen muur en raam (psi-waarden) als resultaat. 

Dat ook de thermische prestaties van SoudaFrame SWI navenant zijn, bewijzen de Passive House-certificaten die het prekadersysteem behaalde. Het is het enige prekader op de markt met een certificaat voor drie klimaatzones: een koud, een koud gematigd en warm gematigd klimaat. Dit toont dat Soudal op het hoogste niveau aanwezig is met haar oplossingen. En als Soudal meer kan, dan ook net minder. De certificaten voor passiefwoningen bewijzen dat het prekadersysteem ook garant staat voor hoge energieprestaties in lage energiewoningen. 

De ramen worden rechtstreeks vastgeschroefd in het prekader, zonder metalen verbindingen met de dragende constructiemuur.

Snelle montage en afwerking

SoudaFrame SWI heeft ten opzichte van andere systemen een uiterst slank profiel van maximum één centimeter. Dat is te danken aan het ijzersterke composietmateriaal, waardoor nagenoeg niets van het isolatieoppervlak verloren gaat. Een bijkomend voordeel is dat SoudaFrame SWI in het atelier of op de werf geassembleerd en als geheel gemonteerd wordt. Dat maakt de bevestiging en afdichting een stuk sneller en eenvoudiger. De ramen worden rechtstreeks vastgeschroefd in het prekader, zonder metalen verbindingen met de dragende constructiemuur. Ze zijn bovendien gemakkelijk te vervangen bij latere renovaties of herstellingen. 

Speciaal ontwikkelde clips zorgen voor uniforme voegafmetingen tussen frame en raamkader. Deze clips worden na het bevestigen van het prekader verwijderd en de opening opgevuld en afgedicht met Soudal Flexifoam, een flexibel PU-schuim, en met de Soudatight vloeibare membranen. In plaats van te bricoleren, kan je op een gestandaardiseerde voeg werken, wat de kwaliteit en snelheid van de afdichting ten goede komt. Kortom: het prekadersysteem beperkt de complexiteit van het montage- en afdichtingsproces aanzienlijk.

Integratie luchtdichting in BIM

Soudal heeft een eigen BIM-bibliotheek gelanceerd: bim.soudal.com. Afdichting was tot nu toe een onbekende in BIM. Doorgaans wordt eerst de muur gezet en dan pas gemeten en het raam besteld. Aangezien het prekadersysteem van Soudal meteen op maat gemaakt is, kan het raam al van bij het begin van het bouwproces in BIM geïntegreerd worden, net als het afdichtingsmateriaal. Dankzij de marge ten opzichte van de raamopening kan de productie van ramen dus al starten vooraleer de muur opgetrokken is. Dit kan resulteren in een tijdwinst van een zestal weken. De prekaders zijn snel en efficiënt geïntegreerd in Revit-modellen en qua type en afmetingen optimaal afgestemd op de specifieke projecten. Dankzij de uniforme voeg rond het kader weten de ontwerper en aannemer trouwens precies welke hoeveelheden schuim, folie, zwelbanden of vloeibare membranen er nodig zullen zijn.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details