NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Innovatie in bestaande reeksen

Innovatie in bestaande reeksen

Homag bouwde in 1962 de eerste kantenaanlijmer ter wereld en blijft door zijn continue innovatie de markt leiden. Tijdens de recentste editie van Ligna stelde het bedrijf tal van nieuwe ontwikkelingen voor.

Met innovatieve technieken kregen bestaande reeksen een grondige upgrade. De instapreeks S-200 kan voorzien worden van het Airtec nulvoegaggregaat. Vanaf de S-240 zet men door de vele geautomatiseerde asverstellingen en digitalisering “een eerste stap in digitalisering”. Ook op de andere reeksen zet de vernieuwing zich verder. Nieuwe lijmstations met automatische reiniging voor PUR- of EVA-granulaten of patronen, Airtec- en laseraggregaten, een hogere graad van automatisering en meerstappentechnologie op de verschillende aggregaten, automatische gereedschap wissels, gerobotiseerde in- en uitvoer, en zo meer. Kortom: totale flexibiliteit om je machine op maat te configureren.

Airtec/ Eva verlijmaggregaat voor de CNC machine.

 

Lijmen met nulvoegen

Een nulvoeg op gebogen werkstukken? Het kan. De powerEdge Pro Duo aggregaat is het nieuwe lijmaggregaat (Airtec/EVA) voor CNC-toepassingen. Het nieuwe systeem is compatibel met de CENTATEQ E-310/E-500/E-700. Het is CNC-kantenverlijming op een nieuw niveau. In dit nieuwe aggregaat steekt meer dan 30 jaar ervaring in vormverlijmen. optimale handeling en vereenvoudigde sturing gecombineerd met nieuwe aggregaat techniek en sturing maken het nieuwe powerEdge Pro Duo tot wat je nodig hebt: een aggregaat afgestemd op de huidige en toekomstige vereisten.

Geprogrammeerde drukrollen in combinatie met een gedefinieerde temperatuur en aanvoersnelheid zorgen voor éénzelfde verlijming over de volledige lijmvoeg. Je combineert Airtec- en EVA-verlijming zonder manuele handelingen, volledig geprogrammeerd en geautomatiseerd. Met een kanthoogte tot 65 millimeter en kantdikte van 0.4 tot 3 millimeter verlijmt de powerEdge Pro Duo werkstukken met binnencontour van meer dan 400millimeter en een binnenradius van minder dan 30 millimeter op aanvraag.

Dankzij innovatieve technieken kregen bestaande reeksen een grondige upgrade. (Beeld: Julius Erler)

 

Kantenbandbox

Met het kantenbandmanagementsysteem toont Homag eens te meer dat ze als pionier meedenken en nieuwe producten ontwikkelen om het productieproces te vereenvoudigen. De kantenbandbox helpt bij het beheer van je kantenvoorraad. De speciaal ontwikkelde box zorgt ervoor dat de kanten netjes gesorteerd blijven en geeft in één oogopslag alle gegevens van de kantenband weer: dikte, hoogte, materiaal, soort verlijming en resterende rollengte. Uiteraard kan je deze ook opnemen in je digitale bibliotheek, via de barcodes. De kantenband dient niet uit de box genomen te worden om op de kantenaanlijmer ingezet te worden. Via ledaanduiding wordt het straks eenvoudig om meteen de juiste box uit de kast te nemen. 

De nieuwe Homag-machines hebben een hogere graat van automatisering en configuratie op maat. (Beeld: Julius Erler)

 


Voordelen

• Plaatsbesparend door verticale opslag.

• Tijdbesparend: gereduceerde rusttijden door snellere kantenband wissel.

• Overzicht: alle kanteninformatie in één oogopslag.

• Eenvoudig uitkiezen: door duidelijk overzicht geen verwisseling van kanten meer.

• Kosten sparen: geen kantvervorming, beschadiging door stof of licht en geen ongewenst afwikkelen.

• Veelvuldig gebruik: de verpakking kan hergebruikt worden.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details