NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
‘Ik wil op de werf en bij klanten zijn, niet achter een computer’
Vermassen: ‘Teamleader bleek de ideale oplossing om tijd vrij te maken voor de dingen die mij het gelukkigst maken als ondernemer.’

‘Ik wil op de werf en bij klanten zijn, niet achter een computer’

Na een carrière als salesmanager bij een multinational maakte oprichter Willem Vermassen zeven jaar geleden van zijn hobby zijn beroep. “Ik wil doen wat ik graag doe en waar ik het best rendeer: op de werf en bij mijn klanten. Niet achter een computer.” Teamleader helpt hem daarbij.

“Ik haat administratie”, lacht Willem. “Ik word al zenuwachtig als ik een brief in de bus vind. De eerste jaren van Cube4 zat ik naar mijn zin te vaak achter de computer. Ik had mijn job als salesmanager opgegeven om met mijn handen te kunnen werken. Ik wil zo vaak mogelijk buiten zijn. Teamleader bleek de ideale oplossing om tijd vrij te maken voor de dingen die mij het gelukkigst maken als ondernemer. Dat is zéker geen repetitief werk, dus ik zocht een tool die mij kon verlossen van mijn angst voor administratie.”

“Ik heb voor Teamleader gekozen omdat het een rechttoe-rechtaan tool is. Ik was meteen gecharmeerd door de toegankelijkheid en de eenvoud. De multinational waar ik vroeger werkte, worstelde met logge CRM-pakketten. Cube4 is bewust een klein bedrijf, ik run het met één vaste administratieve medewerker. Dan heb je geen dure, logge pakketten nodig. Teamleader is perfect voor de schaal waarop wij werken.”

“We kunnen de tool ook zelf mee vorm geven. Hij groeit mee met Cube4. Als we toch nog een extra feature willen, dan kunnen we die in Teamleader snel zelf toevoegen of integreren. Dat werkt heel erg intuïtief, daar heb je eigenlijk zelf geen technologische kennis voor nodig.”

Willem Vermassen, oprichter Cube4: ‘Ik heb voor Teamleader gekozen omdat het een rechttoe-rechtaan tool is.’

De hele verkoopcyclus op één tool

Cube4 gebruikt Teamleader voor de volledige verkoopcyclus. “Van het allereerste contact tot en met de facturatie. Tot en met de betaling zelfs, want ons boekhoudpakket is gekoppeld aan Teamleader”, legt Willem uit. “Ik heb de tool altijd bij mij op mijn telefoon, met één klik weet ik perfect in welke fase elk project zich bevindt. Wij zitten met lange verkoopcycli, we nemen onze tijd om samen met de klant tot het ideale ontwerp te komen. Dan zijn een helder overzicht en een goede opvolging onmisbaar.”

“De bouwsector is een conservatieve sector. De administratie gebeurt nog vaak door iemand van de familie. Vaak nog op papier, zonder digitale tools. Er is een inhaalbeweging bezig, maar er is in de bouwsector nog heel veel ruimte om professioneler te werken en tegelijk tijd en geld te besparen. Iedereen gebruikt vandaag een app om eten te bestellen of om te bankieren. De sector beseft onvoldoende dat een tool als Teamleader even gebruiksvriendelijk en toegankelijk is als die apps. De stap is veel minder groot dan ze denken.”

Bij elk project een paar uur tijdswinst 

Volgend jaar bouwt Cube4 een eigen atelier. De productie die nu ter plekke bij de klant gebeurt, zal voor een belangrijk deel in het atelier gebeuren. “Dat atelier is de grootste stap in het zevenjarig bestaan van Cube4”, zegt Willem. “Het zal onze manier van werken veranderen, het brengt bijvoorbeeld ook een nieuwe logistieke uitdaging met zich mee. Een volledige buitenmuur transporteren is iets anders dan losse onderdelen vervoeren. Een goede planning, opvolging en communicatie met de klant wordt nog belangrijker. Teamleader zal daar een sleutelrol in spelen.”

“Veel ondernemers in de bouwsector zijn net als ik de hele week op de werf of bij klanten, en maken dan op zondag offertes en facturen. Ik deed dat in het begin van Cube4 ook. Dankzij Teamleader hoeft dat niet meer, ik krijg alles op vrijdag afgerond.”     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details