NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Hygiëne voorop met aanraakvrije toepassingen

Hygiëne voorop met aanraakvrije toepassingen

Was je handen. Hoe vaak hebben we dit de afgelopen maanden gehoord? Goede handhygiëne is dan ook uitermate belangrijk. In coronatijden, maar ook daarbuiten. dormakaba is gespecialiseerd in veilige en slimme toegangsoplossingen. “Want een deur kan het verschil maken naar een propere omgeving”, klinkt het.

dormakaba_ed_100_250_contactless-kopieren

Aanraakvrije toegangsoplossingen verhogen de veiligheid aanzienlijk.

 

In veel toiletten wordt automatisch doorgespoeld, zijn er touchfree kranen, zeepdispensors en dito handdrogers. En dan, na het handenwassen, wandel je naar buiten en raak je de deurkruk aan. Dat kan beter, hygiënischer en heel eenvoudig met een aanraakvrije toegangsoplossing. “In woonzorgcentra en ziekenhuizen worden automatische toegangsoplossingen al lange tijd toegepast. Daar worden nu ook drukknoppen meer en meer vervangen door touchfree bediening”, vertelt Antony Vandeplas, marketingverantwoordelijke van dormakaba Belgium. “Daarnaast merken we dat er steeds meer vraag komt van architecten en aannemers die hun gebouwen toekomstgericht willen uitrusten. Vooral in kantoren, openbare ruimtes of restaurants is dit het geval. Het verhoogt de veiligheid aanzienlijk. Uit onderzoek bleek dat 83 procent van de respondenten dagelijks zo min mogelijk voorwerpen zoals deurgrepen of drukknoppen aanraakt.”

dormakaba_porteo_magix_switch2-kopieren

De Magic Switch is een aanrakingsvrije schakelaar. Een comfortabele, veilige oplossing, ideaal voor locaties waar hygiëne belangrijk is.

 

Een aanraakvrije toepassing kan heel eenvoudig, in slechts drie stappen, geïnstalleerd worden op bestaande enkele of dubbele deuren, manuele of automatische deuren, binnen of buiten. De dormakaba-aandrijving ED250 of ED 100 en draaiveldbeveiliging combineer je met een elektromechanische deurvergrendeling en, eventueel, een dormakaba toegangscontrolesysteem en bijvoorbeeld een compacte wandlezer. “De Magic Switch en Clean Switch aanraakvrije sensoren hebben een detectieveld van 100 tot 500 millimeter”, licht Antony toe. “Ze detecteren elk lichaamsdeel en kunnen geplaatst worden op de muur, de deur, op glas of achter elk type materiaal, met uitzondering van metaal. Ideaal dus in omgevingen waar hygiëne primeert zoals ziekenhuizen, hotels, in de farmaceutische of logistieke sector, restaurants, enzovoort.”

Veilige en flexibele toegang

Aanraakvrije automatische toepassingen met toegangscontrole zijn handig in gebouwen waar heel wat mensen voortdurend binnen en buiten wandelen. Niet alleen beperk je zo het gebruik van deurkrukken of drukknoppen, je hebt als beheerder van het gebouw ook honderd procent controle over de toegangsrechten. Op elk tijdstip, voor elke ruimte en voor iedere persoon. Hiervoor stelt dormakaba haar Exivo-toegangsoplossing voor. “Dit is een cloudgebaseerd en uiterst veilig systeem waardoor je zelf geen beveiligde pc, software of server ter plaatse nodig hebt. Je verandert, wijzigt en wijst toegangsrechten toe in real time op je computer, tablet of smartphone”, zegt Antony. “Dat kan voor grote kantoorgebouwen, maar evengoed in sportcomplexen, winkelfilialen of kleine bedrijven. Verschillende vestigingen van eenzelfde bedrijf kunnen ook onderling gekoppeld worden. Zo kan een medewerker, bijvoorbeeld, binnen tijdens de kantooruren in de vestiging in Brugge, maar niet in die van Gent.”

dormakaba_magic_switch_bea_contactless-kopieren

De aanraakvrije sensoren hebben een detectieveld van 100 tot 500 millimeter.

 

dormakaba biedt met Exivo een systeem dat de beveiliging van gebouwen en ruimten aanzienlijk verhoogt, zowel fysiek als virtueel. Je data veilig stellen is dan ook een belangrijke factor wanneer je voor toegangscontrole kiest. “Alles gebeurt vandaag in de cloud. Het levert een uitzonderlijke flexibiliteit op, maar je moet ook zeker zijn dat je informatie veilig is. Met Exivo slaap je op beide oren”, verzekert Antony. “Bovendien is het systeem zeer eenvoudig en snel geïnstalleerd. Het is dus geen grote investering en je komt nooit voor onaangename verrassingen te staan. Specifieke personen op een bepaald tijdstip of vanop afstand toelaten? Geen probleem. Exivo is een stressvrije en gebruiksvriendelijke partner voor heel wat bedrijven.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details