NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
HPL van Unilin Panels: een technologisch huzarenstukje

HPL van Unilin Panels: een technologisch huzarenstukje

High Pressure Laminate of HPL vindt zijn oorsprong in bakeliet, de synthetische kunststof bekend voor zijn hittebestendigheid en elektrisch isolatievermogen. Vandaag is het veelzijdige materiaal niet meer weg te denken uit de interieurwereld. En dus ook niet uit Oostrozebeke, waar Unilin Panels niet enkel gemelamineerd plaatmateriaal produceert, maar ook HPL-platen van de allerhoogste kwaliteit.

Van papier tot plaat 

“Wij zitten aan het stuur tijdens het volledige productieproces, van papier tot plaat”, vertelt Johnny Maris, product manager HPL bij Unilin Panels. “HPL is een composietmateriaal dat bestaat uit kraft- en decorpapier. We impregneren het met harsen en vervolgens persen we de geïmpregneerde papiervellen onder hoge druk en temperatuur samen tot homogene decoratieve platen met een gesloten structuur. Dat alles inhouse doen laat ons toe om het maximum uit dit product te halen. Op technisch én esthetisch vlak.”

3 voordelen van Unilin HPL

• Zeer kras- en slijtresistent en stootvast door de sterke kern
• Vanaf 2022 standaard beschikbaar met een antiviraal en -bacterieel oppervlak, ideaal voor vochtige ruimtes (bv. badkamers) en andere plekken met strenge hygiënevoorschriften (bv. ziekenhuizen)
• Volledig HPL-assortiment beschikbaar in perfecte kleurkoppeling met gemelamineerde platen en kantenband

Designgedreven technologie

In 2015 bracht Unilin Panels als eerste HPL met synchroonstructuur, een structuur die perfect aansluit op het design, op de markt. Deze keer verlegt het opnieuw zijn grenzen. Johnny: “We perfectioneerden de look-and-feel van echt eik in onze nieuwe UNILIN Master Oak-designs. De unieke tekening en matte uitvoering zorgen voor een luxueuze uitstraling. Tel daar de buitengewone performantie van decoratief HPL-plaatmateriaal bij en je krijgt een product dat echt eik meesterlijk overstijgt. Het is het resultaat van onze passie voor mooie dingen en het slim gebruik van verschillende gepatenteerde technologieën.”

Partner met totaaloplossingen

Het brede HPL-assortiment is combineerbaar met verschillende dragerplaten (o.a. MDF- en spaanplaat) en is beschikbaar in verschillende varianten met specifieke kwaliteiten (vochtwerend, brandvertragend, formaldehydevrij).

De lijst van mogelijke toepassingen is lang. Denk maar aan wanden, tafelbladen, meubilair en binnendeuren. Johnny: “Met de toevoeging van HPL is Unilin Panels een echte one-stop-shop voor interieurprojecten in verschillende omgevingen: kantoren, woonzorgcentra, scholen, hotels, laboruimtes, ziekenhuizen …”

Persoonlijke adviseur

Unilin Panels doet meer dan produceren alleen: “Wij zijn ‘trusted advisors’ die interieurprofessionals bij hun projecten begeleiden en advies op maat geven”, verduidelijkt Johnny. “Onze diepgaande vakkennis – gekoppeld aan een ruim aanbod aan decoratief plaatmateriaal zoals HPL-platen, gemelamineerd plaatmateriaal en decoratieve MDF – is wat ons echt uniek maakt. Met een hart voor excellent productdesign en uitmuntende dienstverlening zoeken we op elke vraag het beste antwoord.”

Op zoek naar een totaaloplossing voor je volgende project? www.unilinpanels.com

Coming soon: compact HPL

Begin volgend jaar mag je nog meer verwachten van Unilin Panels: vanaf 2022 kan je er terecht voorzowel compact HPL (volkunststof) als wit in de massa gekleurde ‘coloured core’ compact HPL. Net zoals elk product uit het HPL-assortiment heeft compact HPL een antiviraal en -bacterieel oppervlak. De brede waaier aan designs biedt bovendien een enorme keuzevrijheid. Heb je een eigen ontwerp? Ook dat is mogelijk dankzij de digital printing service van Unilin Panels. Wordt vervolgd in 2022.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details