NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Houtstof krijgt geen kans

Houtstof krijgt geen kans

Interieurbouwers en schrijnwerkers werken met machines die het nodige stof en spanen produceren. Een efficiënte afzuiging is dus nodig om dit adequaat te verwijderen vooraleer het tot problemen leidt. Typhoon ontwierp hiervoor een nieuw filtersysteem, Vibra Filter genaamd, voor kleine en middelgrote installaties binnen de houtindustrie.

Typhoon draagt meer dan zes decennia expertise met zich mee. Deze 60-jarige ervaring werd benut bij het ontwerp van de recentste nieuwkomer in het gamma. De filter, speciaal ontwikkeld voor interieurbouwers en schrijnwerkerijen, kreeg de naam Vibra. “Een ideale oplossing voor debieten tussen 16.000 en 22.000 kubieke meter per uur”, voegt de fabrikant toe.

Reinigen met vibraties

De ontwikkeling van Vibra startte met een blanco blad papier, net als elk project dat Typhoon met zijn klanten realiseert. Rekening houdend met de beschikbare grondoppervlakte beslisten de ontwikkelaars in de hoogte te werken. Ook het reinigingssysteem werd aangepakt. In plaats van de persluchtreiniging die in de premium modellen worden toegepast, werd voor Vibra-reiniging geopteerd. “Deze zijn economischer om te maken zodat we de productietijd en de materiaalkost gevoelig hebben doen dalen”, klinkt het bij de fabrikant. “Bovendien is een Vibra-installatie steeds honderd procent conform de Atex-regels, wat Vibra een perfecte oplossing maakt voor interieurbouwers en schrijnwerkerijen.”

Typhoon

Typhoon zorgt voor een stofvrije werkomgeving.

 

Klanten helpen uitblinken

Aangezien interieurbouwers en schrijnwerkerijen meestal niet over een grote oppervlakte beschikken, is de eerder beperkte omvang van Vibra een sterke troef, net als het lage energieverbruik van de filter. “De voordelen zijn talloos aangezien de modulaire bouwvorm zorgt voor een kortere levertermijn van de filter”, benadrukt men bij Typhoon. “Luchttechniek is ons metier, het stofvrij houden van zowel de productievloer als de omgeving errond onze drijfveer. We beschikken over een eigen team engineers, eigen productiefaciliteiten, montagediensten en onderhoudsploegen om onze klanten energiezuinige oplossingen aan te reiken.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details