NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Hout printen voor bedrijven: wat is het en wat zijn de mogelijkheden?

Hout printen voor bedrijven: wat is het en wat zijn de mogelijkheden?

Printen op hout is iets nieuws in de houtbewerking en wordt steeds populairder. Je kunt op deze manier prachtige foto’s of afbeeldingen op hout drukken. Tegenwoordig bieden steeds meer mensen deze service aan. Het is nu zo makkelijk dat je het zelf kunt proberen. Maar hoe werkt het precies en wat zijn de mogelijkheden? Lees er hier meer over!

Wat is hout printen?

Printen op hout is een innovatieve techniek waarbij je afbeeldingen en foto’s direct op hout kunt afdrukken. Dit is super populair aan het worden en je kunt er alle kanten mee op. Je kunt als bedrijf nu bijzondere dingen doen om je merk in de kijker te zetten of om unieke producten te maken. Met deze techniek kun je afbeeldingen op verschillende soorten hout en op diverse oppervlakken zetten. Er zijn veel mogelijkheden om creatief te werk te gaan.

Hoe kun je op hout printen?

Er zijn ook enorm veel opties. Een van de tofste manieren is met een UV-printer. Die werkt op allerlei houtsoorten, kan verschillende diktes aan en je hebt veel keuzes qua ontwerp. Een andere manier is sublimatie printen. Hiermee krijg je levendige kleuren, maar je moet wel eerst een speciale coating op het hout aanbrengen. Geen zin in? Kies dan voor een laserprinter. Dat is ook een goed idee, maar niet erg krasbestendig. En dan is er nog 3D printen op hout. Je krijgt hiermee afbeeldingen met diepte en reliëf, vaak door de combinatie van 3D printen en lasergraveren.

Mogelijkheden van hout printen: waar kun je allemaal op printen?

Je kunt echt alle kanten op. Je kunt er van alles mee maken, zoals tafelbladen, wandpanelen, reclamezuilen, decoraties en displays. Je kunt er zelfs een design eettafel mee personaliseren met een bedrijfsslogan. Toch zijn er nog andere dingen die je kunt doen. Denk bijvoorbeeld aan unieke decoraties voor op kantoor, of toffe promotiespullen voor evenementen. Je hebt in principe alle vrijheid om precies te maken wat je nodig hebt. Hiermee kun je je merk versterken, klanten trekken en een onvergetelijke indruk achterlaten.

Maak er iets speciaals van

Met digitaal printen kun je nu echt iets speciaals maken van gewone houten meubels. Je zou gewoon een simpel meubelstuk kunnen nemen en deze om kunnen toveren tot iets unieks en persoonlijks voor de klant. Dankzij deze techniek kun je superstrakke HD-afbeeldingen direct printen op meubels met een PVC-coating, zoals tafelbladen of kastdeuren. Het ziet er niet alleen geweldig uit, maar het zorgt ook voor een meerwaarde. Zo kun je ze voor een hogere prijs verkopen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details