NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Hout beschermen en kleuren in één laag
Rubio Monocoat is een ecologisch bedrijf dat hoogwaardige houtbescherming en -kleuring in één laag produceert.

Hout beschermen en kleuren in één laag

Kwaliteitsvolle producten, ontwikkeld met het oog op het milieu

Wereldwijd gaat steeds meer aandacht naar alle factoren die ons milieu beïnvloeden. De vraag naar duurzame materialen stijgt dan ook. Soms zetten bedrijven daarom zelfverklaarde milieuvriendelijke producten in de markt, maar de consument is hier steeds kritischer over en gaat op zoek naar producten die hij of zij echt kan vertrouwen. Rubio Monocoat produceert hoogwaardige houtbescherming en -kleuring in één laag. De producten zijn erg milieuvriendelijk, duurzaam en innovatief. Het West-Vlaamse bedrijf is actief in meer dan 82 landen en is exponentieel gegroeid sinds de lancering van hun succesproduct Oil Plus 2C.

De producten zijn gebaseerd op milieuvriendelijke grondstoffen, zoals lijnzaad, wax en hars.

Rubio Monocoat maakt kwaliteitsvolle en milieuvriendelijke producten om hout te beschermen en te kleuren in één laag. Het assortiment omvat producten voor zowel binnen- als buitenhout, die bovendien telkens geschikt zijn voor bijna alle houtsoorten en -types. Oil Plus 2C kan gebruikt worden voor vloeren, trappen, meubilair, werkbladen en houten objecten zoals speelgoed, armaturen voor lampen en zo meer. Het uitgebreide kleurengamma biedt tot slot eindeloze creatieve mogelijkheden. Kortom, de producten bieden voor alles een oplossing.

Oil Plus 2C kan gebruikt worden voor vloeren, trappen, meubilair, werkbladen en houten objecten zoals speelgoed, armaturen voor lampen, ….

“De revolutionaire binnenolie van Rubio Monocoat kwam in 2005 op de markt. Het was meteen een schot in de roos. De olie beschermt en kleurt het hout namelijk kwalitatief in slechts één laag. De natuurlijke look-and-feel blijft behouden door de moleculaire binding van de lijnzaadolie. Deze geavanceerde technologie laat de olie binnen enkele seconden binden met de cellulosevezels van het hout. Ook de Hybrid Wood Protector voor buiten baseert zich op deze moleculaire binding. Voor de projectmarkt is er ook een binnenolie met brandvertragende werking, namelijk FR Oil System”, licht CEO Wim Maes toe. “De nieuwste telg binnen de familie van beschermingsproducten is de WoodCream voor verticaal buitenhout. Deze waxcrème kan ook in één laag aangebracht worden. Afhankelijk van het gewenste resultaat kan je een tweede laag toevoegen. De unieke crèmestructuur geeft het product heel wat voordelen. Zo is het voedend en ademend voor het hout, werkt het waterafstotend en zelfreinigend en is het erg gemakkelijk om aan te brengen. Net zoals bij de houtoliën is ook hier een ruim aanbod aan kleuren beschikbaar.”

De nieuwste telg binnen de familie van beschermingsproducten is de WoodCream voor verticaal buitenhout.

Ecologische visie

Bij Rubio Monocoat houdt men niet alleen rekening met de kwaliteit van de producten, maar besteedt men sinds jaar en dag ook veel aandacht aan het milieu. Zo zijn de producten gebaseerd op milieuvriendelijke grondstoffen, zoals lijnzaad, wax en hars. De beschermingsproducten zijn volledig VOC-vrij en dus veilig in gebruik en voor het milieu. Zelfs in contact met houten speelgoed en voedsel, wat bijvoorbeeld heel belangrijk is bij keukens. Bovendien resulteert het éénlaagsysteem in een zeer beperkt verbruik, waardoor je bespaart op verpakking, transport, energie bij het productieproces, enzovoort. “We willen als bedrijf ook CO2-neutraal worden. Om dat te realiseren, hebben we al onze uitstoot uitgebreid gemeten en werken we samen met externe partner Vinçotte. Momenteel voeren we op verschillende vlakken verbeteringen door. We kochten 418 zonnepanelen aan en het wagenpark wordt vervangen door volledig elektrische modellen, ook de privéwagens van collega’s die op diesel of benzine rijden”, geeft Maes aan. “Daarnaast doen we op het vlak van ecologische verpakkingen al heel wat inspanningen. Zo is elke verpakking recycleerbaar en bekijken we zelfs of we naar gerecyclede verpakkingen kunnen overschakelen. Ook voor nieuwe accessoires kijken we naar gerecycleerde opties. Orders worden tot slot verpakt in gerecycleerd opvulpapier en kartonnen dozen.”    

De Hybrid Wood Protector voor buiten is net als de Oil Plus 2C op de moleculaire binding van de lijnzaadolie gebaseerd.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details