NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Hoe richt je een kantoor in?

Hoe richt je een kantoor in?

Kantoren zijn de op één na meest bezochte plekken waar we onze tijd doorbrengen, naast onze huizen. Daarom is het erg belangrijk dat ze er mooi, praktisch en gezond uitzien! Je hebt dus niet alleen een inspirerend ontwerp nodig, maar ook comfortabele meubels en voldoende opbergruimte. Hier kan een archiefkast bijvoorbeeld weer van pas komen. Ben je benieuwd hoe je het ontwerp van je kantoorruimte kunt verbeteren? Bekijk dan onze belangrijke checklist voor het inrichten van een kantoor!

Kies een inspirerend ontwerp

Kies een inspirerend interieurontwerp voor je kantoorruimte dat je aanspreekt. Of je nu houdt van een rustige en opgeruimde uitstraling of juist van gedurfde kleuren en accessoires, zorg ervoor dat het interieur van je kantoor inspirerend en energiek is. Het is belangrijk om een omgeving te creëren die mensen motiveert en stimuleert. Dit heeft een positieve invloed op de stemming en productiviteit van werknemers. Denk niet alleen aan individuele werkplekken, maar zorg ook voor creatieve gedeelde ruimtes waar mensen kunnen samenwerken of even weg kunnen zijn van hun bureau. Dit bevordert de samenwerking en verbetert het algehele geluk en de creativiteit van het team. Vergeet niet om ook lounge gebieden in te richten waar medewerkers kunnen ontspannen en even pauze kunnen nemen. Dit zorgt voor een rustige sfeer in de werkruimtes en draagt bij aan het welzijn van de werknemers.

Gezonde meubels

Het is belangrijk om bij het ontwerpen van een kantoorruimte te kiezen voor comfortabel en gezond meubilair. Omdat er lange uren in het kantoor worden doorgebracht, is het essentieel dat stoelen de rug goed ondersteunen en geen pijn veroorzaken. Verstelbare stoelen zijn daarom een goede keuze, en gelukkig zijn er tegenwoordig veel mooie en stijlvolle opties beschikbaar. Daarnaast is het verstandig om medewerkers aan te moedigen om zich door het kantoor te bewegen. Sta-bureaus bieden afwisseling tussen zitten en staan, terwijl gedeelde co-werkruimtes en lounge gebieden mensen aanmoedigen om af en toe weg te gaan van hun bureaus. Deze kleine aanpassingen dragen bij aan de gezondheid en productiviteit van werknemers.

Zorg voor voldoende opbergruimte

Een plan voor voldoende opbergruimte is erg belangrijk in elk kantoor. Het is vooral handig om opslagruimtes met deuren te hebben, zodat de meeste rommel verborgen kan worden en de ruimte er netjes en stijlvol uitziet, net zoals je in tijdschriften ziet! Denk bijvoorbeeld aan moderne archiefkasten. Het is ook essentieel om alles georganiseerd te houden. Als elk item een eigen plek heeft, is het veel makkelijker om de ruimte opgeruimd te houden. Hier is nog een reden waarom het belangrijk is om opslagruimtes met deuren te hebben. Uit onderzoek is gebleken dat een opgeruimd werkoppervlak de productiviteit bevordert. Daarom is het beter om alleen de spullen die je direct nodig hebt op je bureau te laten liggen en stapels rommel te vermijden. En als je toch wat spullen op je bureau moet bewaren, kunnen gesloten dozen en containers helpen om de rommel te verbergen. Op die manier blijft de ruimte vrij en inspirerend!

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details