NLFR

Platform over interieur- & exterieurschrijnwerk
Hoe PaletteCAD efficiënt ontwerpen herdefinieert
De presentatiemodus van PaletteCAD is heel krachtig. – (Beeld: PaletteCAD).

Hoe PaletteCAD efficiënt ontwerpen herdefinieert

Eenvoudig, snel en nauwkeurig

Wie digitalisering zegt, breit er automatisch de connotatie van efficiëntie aan. Zeker in de eeuwig competitieve en arbeidsintensieve bouwsector. Investeren in digitale tools is pas rendabel als je ook je interne processen optimaliseert. PaletteCAD verbindt deze twee uitdagingen en vormt zo een hefboom voor efficiënter werken.

​PaletteCAD verzamelt alle fases van het ontwerpproces in één handig 3D-softwarepakket. Van voorbereiding en planning, over ontwerpen zelf, tot de productievoorbereiding en het aansturen van productiemachines. Gebruiksvriendelijk en gericht op verschillende branches. Niet voor niets het meest gebruikte softwarepakket in de interieurbouw.

Pas de lichtinval aan en breng je design tot leven met PaletteCAD. – (Beeld: PaletteCAD).

Grenzeloze mogelijkheden

De ruime bibliotheek vol intelligente objecten, texturen en vormen is de basis voor een eenvoudig ontwerpproces. Designideeën zet je in geen tijd om in visualisaties via het handige drag-and-dropsysteem. Naast vloeren, tegels, ramen en deuren zijn ook de sanitairmodule, de natuursteenbestanden en de collectie haarden en kachels uitgebreid. De inhoud van de bibliotheek leent zich dus niet enkel tot interieurontwerp, ook standenbouwers en vastgoedbedrijven ervaren de voordelen.

Nauwkeurige berekeningen

Waar designers voorheen alle berekeningen zelf uitvoerden, doet PaletteCAD dat nu voor hen. Denk aan het aantal tegels, de precieze grootte van een te schilderen oppervlak en zo meer. Alle elementen uit het ontwerp rollen bovendien met één klik uit het systeem, samengevat in handige bestellijsten met artikelnummers. Dat verkleint het risico op fouten enorm.

Imponerende presentaties in VR

De creatieve ideeën van ontwerpers krijgen ook zichtbaar vorm in PaletteCAD. De presentatiemodus is hyperrealistisch. Wil je je ontwerp laten zien bij valavond? Water uit de kraan laten lopen? Verschillende kleurvarianten voorstellen? Je ontwerp komt in geen tijd tot leven.

De interactieve VR-module laat je toe om de ruimtes te beleven voor er ook maar één steen is gelegd. Zet een VR-headset op en je wandelt rond in het levensechte ontwerp, bekijkt de details van elke ruimte en beoordeelt de indeling. Meer nog: de veranderingen die je in het ontwerp aanbrengt, zie je meteen in virtual reality. Een andere kleur op de muren, een plankenvloer in plaats van tegels, de open haard op een andere plek, …

Verander naar believen de vloer, de kleur op de muren, de meubels. In de bibliotheek van PaletteCAD vind je een groot assortiment objecten.- (Beeld: PaletteCAD).

Precieze productiedocumenten

Materiaallijsten, stuklijsten, bestellijsten, productietekeningen, constructieplannen, technische details en nog veel meer. In een paar klikken is het ontwerp klaar voor productie. Geen enkel stuk ontbreekt, niks teveel aangekocht, geen tijd verloren, geen budget verspild. 

Samenwerking op z’n best

Eens je PaletteCAD hebt aangeschaft, installeer je het op zoveel computers als je zelf nodig acht. Of die nu zijn aangesloten op je netwerk of niet. Iedereen die betrokken is bij een project kan toegang krijgen.

Koppelingen maken met software van derde partijen is ook geen probleem.PaletteCAD importeert en exporteert verschillende soorten bestandstypes zoals AutoCAD en SketchUp. Informatie uitwisselen gaat zo bijzonder eenvoudig. Zelfs als je partners niet met PaletteCAD werken.

PaletteCAM

PaletteCAM laat je toe om ook CNC-machines meteen in je interne bedrijfsprocessen te integreren. Gedaan met het handmatig importeren van CNC-bestanden. Via PaletteCAD gaat dat automatisch en in één klik. Je bestanden staan meteen op de juiste locatie, zijn klaar voor productie en worden ingesteld volgens jouw productiemogelijkheden. 

Goede software, goede service

Naast een steengoed product, biedt PaletteCAD ook een buitengewone service. Wie een vraag heeft over de werking van de software, kan terecht bij de medewerkers van de Nederlandstalige Support-afdeling. Met je toestemming kijken medewerkers mee op jouw scherm om advies op maat te geven.

Daarnaast heeft PaletteCAD een uitgebreid curriculum trainingen ontwikkeld voor beginners en gevorderden. Zowel online, in het trainingscentrum in Nuth (Zuid-Limburg), als op jouw locatie. De trainingen voor gevorderden zijn altijd persoonlijk en op maat.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details